marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 hej mam pytanie od października biorę tabletki midiana i brała je do końca kwietnia, natomiast od maja je odstawiłam. chciałabym się dowiedzieć czy teraz jestem bardziej podatna na zajście w ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lody czekoladowe.. Napisano Maj 27, 2012 tak, bo tabletki hamują owulację, a kiedy odstawiasz tabletki zwczyajnie, ze tak powiem, następuje zwolnienie blokady... :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 a mam jeszcze jedno pytanie czy gdybym zaszła teraz w ciążę to przez fakt, że długo je brałam to miałoby jakiśwpływ na dziecko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulah Napisano Maj 27, 2012 i zaraz po odstawieniu jest większe ryzyko ciąży mnogiej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 teraz właśnie w rodzinie moja kuzynka urodziła bliźnięta. jak znią rozmawiałam to mówiła że rok przed zajściem w ciążę odstawiłą teabletki żeby tzw, oczyścić organizm a mimo to urodziła bliźnięta i tego się właśnie boję :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lody czekoladowe.. Napisano Maj 27, 2012 nie ma to zadnego wpływu na dziecko, jesli odstawisz zanim zajdziesz w ciaze to oczywiscie ze nie ma, przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo a jesli chodzi o ciąze mnogą po odstawiniu to ponoc to prawda :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 to już się boję, tabletki biorę już od około 2 lati teraz chciałam je odstawić na jaki czas bo ostatnio źle się czuję i nie wiem od czeg więc zaczełam od tabletek.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulah Napisano Maj 27, 2012 ja odstawiłam tabletki w styczniu. Lekarz zalecił 3 miesięczną przerwę ze względu na ryzyko ciąży mnogiej i teraz na szczęście jest tylko jedno maleństwo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 to gratuluję :) świetna wiadomość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 ja z jednej strony chciałabym zajść w ciążę ale z drugiej bardzo się tego boję mimo ż mam 23 lata :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulah Napisano Maj 27, 2012 ja bardzo chciałam i udało się w drugim cyklu starań (w kwietniu). I powiem ci że ja cały czas się boję, ale te obawy raczej dotyczą tego czy z maleństwem wszystko dobrze, czy się rozwija, czy bije serduszko ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 właśnie tego się boję czy po odstawienu tabletek i zajściu w ciąże będzie wszystko ok z dzieckiem, bo nie wybaczyłabym sobie gdyby przez to że brałam tabletki coś mogłoby dolegć dziecku:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulah Napisano Maj 27, 2012 to że zażywałaś tabletki nie zaszkodzi dziecku ale dla spokoju warto zrobić sobie przynajmniej te 3 miesiące przerwy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 a miałyście może problem, że po odstawieniu tabletek mdliło was, i były bóledołu brzucha nie mocne ale jednak męczące przez kilka dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 i nie wiem czy sobie wmawiam objawy ciąży czy może coś jest na rzeczy z uwagi na to że jak brałam tabletkiosttni miesiąc to byłam bardzo przeziębiona i brałam siln antybiotyki natomiast kochaliśmy się normalnie bez dodatkowego zabezpieczenia a w między czasie zdarzył mi się zapomnieć o jedenj czy 2 tabletkach albo wziąć po kilku godzinach spóźnienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 wiem że to mało odpowiedzialne ale cóż stało się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulah Napisano Maj 27, 2012 wiesz, nigdy nie ma 100% pewności zwłaszcza gdy sie pominie tabletki. Poczekaj do dnia miesiączki i jeżeli nie przyjdzie to zrób test. A co do objawów o które pytasz to ja ich nie miałam po odstawieniu ale gdy zaszłam w ciaże to często mi towarzyszą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 27, 2012 dziękuje bradzo za odpowiedź choć za bardzo mne nie pocieszyła :) ale i tak jestem wdzięczna za poświęceie czasu. i powodzenia pry okazji życzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bialamasajka Napisano Maj 28, 2012 Wydaje mi się, ze nie powinno mieć na to wpływu. A starasz się o dziecko? Jeśli nie to pamiętaj by się zabezpieczać chociażby prezerwatywą. Możesz też określać swoje dni płodne np mikroskopem owulacyjnym. W razie jej pęknięcia będziesz wiedziała czy jest możliwość zapłodnienia czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marietta09 0 Napisano Maj 28, 2012 starać się nie staramy o dziecko ale gdybym zaszła to źle by nie było tylko na razie sami zdecydować się nie możemy ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach