Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

juz.....niedlugo......

"smyranie" sie u 13miesiecznego dziecka

Polecane posty

dziewczyny juz kiedys o to pytalam , corka miala wtedy ok 8 miesiecy , teraz ma 13 i trwa to nadal, mam na mysli "masturbacje "( tak wiem ,nie jest to mastrurbacja-pisze tak aby bylo wiadomo o co chodzi) pieluszka Nie wiem co robic, odwracamy uwage ,niestety wpada wtedy w placz, mam wrazenie ze ten problem zaczyna nas przerastac, corka caly dzien biega,wtedy jest ok, ale wiadomo sa posilki i wtedy siedzi w krzeselku-no i wyczaila jak sie smyrac w krzeselku,szybko zjada i jazda... ogolnie zabawki niektore tez sa problemem, konik na biegunach itp kurcze co mam zrobic? nie sadzac jej do krzeselka? jak sobie z tym poradzic?

Gość doautorki
nic nie rozumiem

Gość BARTOSH Z POSHNANIAAA333
moj syn tez to mial, tylko on jeszcze kolysal sie na misiu, ocieral sie tak,albo na nodze babci, przeszlo mu to w wieku 6 lat, a wlasciwie nie przeszlo, bo czasem jeszcze zaczyna, ale straszylismy go (niestety nie bylo innej rady) i przestal z czasem to robic, ale odwracanie uwagi nie pomoglo

my chodzimy do neurologa na kontrole co jakis czas i chyba sie zapisze, bo martwie sie strasznie, kurcze najgorsza jest ta bezsilnosc, to ,ze pisza zeby nie mowic nie wolno itp , latwo napisac,ale ciezko wykonac...

Gość hoggacia
Mnie sie wydaje ,ze jakby dzieciom sie xzesciej udawalo 'odkryc' te czynnsc,o by to bylo na porzadku dziennym. bo to jest po prostu przyjemne. Na pewno bym dziecka nie straszyla,to chyba najgorsze rpzwiazanie

Ale widzisz, że pisze - odwracanie uwagi nie pomagało - dlatego zaczęła straszyć :( Jak nie ma innej rady .........

Gość fjdjkskxkjvkjhdfkjhdhdgdh
najlepiej nic nie rób, mała napewno z czasem przestanie a jak ty jej ciągle o tym mówisz to małą jeszcze bardziej to nakręca :O

Gość gjhjhjkhjiouiu
to naturalne lol, kazdy z nas ma w sobie seksualnosc, male dziecko rowniez, i juz od malego jest ona odkrywana, ja zamiast tego straszenia?nastawienia?, ze to nienormalne itd radzilabym aby sprobowac przekonac dziecko, ze to sprawa intymna, tak jak robienie siusiu i kupki, by nie robic tego przy kims

Gość mnhgfdcvbnmjhgfd
ja nie straszylam ale zawstydzalam...dlugo to trwalo ale przestal,nie jest to "fajny" widok kiedy taki maluch swiadomie robi sobie dobrze seksualnosc ok ale na to przyjdzie czas troszke pozniej,13 mcy to male dziecko moj syn tez tak jakos zaczal i niestety jak konczyl swoja zabawe to byl rozdrazniony nerwowy dlatego walczylismy i wygralismy.W sumie do czasu bo teraz ma 14 lat...:)

kurde jaka seksualność u 13 miesięcznego dziecka co wy pierdolicie że to przyjemność dziecku sprawia :/ taki maluch jeszcze nie ma hormonów stymulujących nasze zachowania seksualne więc bez jaj :/ ja bym się bardziej zastanowiła czy dziecko nie ma jakiegoś uczulenia albo zapalenia i w ten sposób się drapie!!!! znam wiele dzieci i jakoś nigdy żadno takich skłonności nie wykazywało co najwyżej się normalnie drapało bo je swędziało bo np się odparzyło :/

Gość menkkkkaaaaaa
:P:P:P:P:P - mylisz sie. Taka stymulacja sprawia przyjemnosc nawet malutkiemu dziecku. A seksualnosc to nie tylko seks ale tez odkrywanie swojego ciala i to sie odbywa juz na tak wczesnym etapie zycia. Poczytaj najpierw na ten temat a potem sie wypowiadaj i krytykuj innych, bo wypowiedzialas sie jak typowy moher, ktory czuje sie zgorszony tekstami o seksualnosci dzieci.

Gość benq qq
a może ma owsiki ?

Gość ja mysle, ze po prostu
na kurwe rosnie :O

menkkkkaaaaaa owszem dziecko w tym wieku ma płeć i sekusalność w tym znaczeniu ale jeszcze nie odkrywa seksualności co najwyżej swoje ciało!!! dla dziecka w tym wieku to jest po prostu ciało i poznaje je tak samo jak palce czy nosek i nikt mi nie wmówi że to dziecku sprawia przyjemność seksualną bo to jest niemozliwe biologicznie!!! a jak dziecko robi to nagminnie i przy każdej okazji to ja bym takie dziecko przebadała bo jak mówię może mieć uczulenie, zakażenie, jak ktoś napisał owsiki a nawet problemy hormonalne ale na bank nie ma satysfakcji seksualnej!!!

owszem, dziecku to sprawia przyjemność. nie wiem czy przyjemność seksualną, ale po prostu przyjemność na pewno. jest nawet specjalny termin - masturbacja dziecięca - poczytaj sobie zanim będziesz z takim przekonaniem tłumaczyć, że coś takiego nie istnieje. autorko, to normalne i dotyczy wielu dzieci. na pewno czujesz się dziwnie patrząc na swoje dziecko w takiej sytuacji ale straszenie, wyśmiewanie, zabranianie czy zawstydzanie może doprowadzić jedynie do tego, że dziecko zacznie źle postrzegać swoje ciało i zrozumieć, że dotykanie go jest złe, brzydkie. nie rób tak! może zmień mu to krzesełko do siedzenia, pochowaj zabawki, których do tego używa. dziecko to robi z nudów - jak widzisz, że zaczyna to wymyśl jakąś ciekawą zabawę, coś atrakcyjnego, zacznij je łaskotać,", pobawcie się w berka, powygłupiajcie, itp... to najlepszy sposób, a dziecko powinno z czasem zapomnieć.

Gość piłka leci gdzieś wysoko...
up

Gość ignarashi
: P: P: P: P: P Nie wierzę w to co piszesz :O Jesteś aż tak głupia czy nie masz dzieci? Myślisz, że jesteś mądrzejsza niż reszta świata? :D Poczytaj trochę, to nie boli. I się tak nie awanturuj, frustratko. Obyś nie miała dzieci, bo będą miały przejebane.

Gość cos wiem na ten temat
moja młodsza siostra tak robiła, wkładała pieluszke miedzy nogi kładła się na brzuchu i kręciła pupą. Nikt na to nie zwracał uwagi, ale jak podrosła robiła to w ukryciu, a teraz ma 22 lata i jest nimfomanka . Chodzi na terapię, bo była non stop pobudzona i tylko zepsuła sobie opinię.

Gość ja jestem xxx
mysle ze kazde dziecko to przechodzi,no ale nie w takim stopniu jak twoje.jak moja nie miala jeszcze roku-byla w spzitalu na zapalenie oskrzeli i tam byla poltoraroczna dziewczynka co wlasnie to robila (u nas na sali) a matka jej to zabraniala.potem,za jakis czas,jak moja podrosla to tez "tam" nieraz dotykala,grzebala ale ja odwracalam jej uwagę albo jak nie dzialalo to mowilam ze bedzie miala brudne rączki albo cos tam wymyslalam na poczekaniu.i w sumie szybko jej przeszło.teraz ma 3 latka i wogle jej tam nie interesuje,owszem,czasem tam dotknie,jak ją przebieram do spania i nie ma majteczek ale to jest takie powiedzmy normalne,jak dotyka np nosa,nie w sensie,ze tam się specjalnie smyra. no ale oczywiscie kazde dziecko jest inne.moze pojdz z nią do lekarza pediatry i niech ona cię odpowiednio ukierunkuje? inna sprawa to moze ją tram swędzić,dzieci tez mają np grzybicę.