Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darcioooo

Warto kupować drogie telewizory LED?

Polecane posty

Gość Darcioooo

Warto wydać 4 tysiące na telewizor czy wystarczy 2500 tysiąca złotych? Czy takie telewizory różnią się tylko ceną? Czy to nie marnotrawstwo kasy, którą można wydać na rozwój osobisty (np. studia podyplomowe, nauka języków obcych)

Gość Darcioooo
http://www.ceneo.pl/15773060 a nie lepiej taki? Dobra cena a także niezły telewizor LED. Chcę do tego kupić Xboxa 360 bądź PS3, bo moja Kobieta bardzo chce grać w gry typu Gothic, Final Fantasy czy grac na kinect czy też ps move. No i oczywiście aby teleiwzor był dobry do następnych generacji gier.

Gość tguptptptq
led to lcd lepiej podświetla więc lepszy kolor, ale ja wziąłem plazmę rok temu za 6200

Gość Darcioooo
A ja oczywiście Fifa oraz Battlefield 3 :)

Gość Darcioooo
No ja chciałbym ten LED Phillipsa 40 calowego 5507/k12. Premiera w Polsce miesiąc temu a cenowo w granicach 2700 złotych. Dodatkowo 3D, WiFi. Niska cena. Jedynie widzę częstotliwość odświeżania 60 hz. No chyba, że bym dopłacił do 3500 złotych i mam SHARP AQUAOS LC40LE830E.

Gość znowu 10 osob pisze
ten tv nie ma odswiezania 60Hz. to czestotliwosc pradu w sieci i kazdy na wejsciu taka ma. on bedzie mial odswiezanie obrazu 20 albo 400Hz czyli poszczegolne klatki obrazu beda powtarzane np. 4 razy.obraz w ciagu sekundy to 50 zdjec(nie do konca ale w uproszczeniu bo to polobrazy) ten ktory ma 100 Hz powtarza je i w ciagu sekundy masz ich 100 dlateog oko sie nie meczy. to zupelnie co innego niz czestotliwosc z tabliczki znamionowej. ten bedzie mial na pewno perfect motion min 200Hz 3d to gowno nie warto na to zwracac uwagi.

Gość znowu 10 osob pisze
tych samosungow unikaj to najwiekszy zlom zwlaszcza seria 5000 i 6000 maja clouding http://www.google.pl/search?q=clouding&hl=pl&prmd=imvnsfd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_rTCT9_OB4HHsgbS4p2bCg&sqi=2&ved=0CGYQsAQ&biw=1024&bih=629 w lg tez to wystepuje. te bardzo cienkie telewizory to niewypal nei dosc ze clouding to jeszcze kiepski dzwiek.

Gość Darcioooo
Dzięki za info, właśnie czytam, że serie Samsungów to niewypał a w szczególności jeśli ktoś chce pograć na konsoli. Swego czasu straszono mnie, żeby nie kupować plazmy, bo to mało żywotne telewizory. Dziś tak obserwuje fora ludzie przestawiają się na plazmy. Jak to jest dziś z plazmami?

Gość znowu 10 osob pisze
nie sa zywotne ale obraz jest znacznie lepszy tylko wiecej pradu pozeraja. z drugiej strony ledy tez sie psuja wiec dzisiaj nic nie jest zywotne. ma sie zepsuc po okreslonym c zasie aby konsument kupil nastepny

Gość znowu 10 osob pisze
philipsy sa tanie bo oni maja duza strate na telewizorach chca sie pozbyc tego segmentu moim zdaniem najekonomiczniejszy wybor to philips ja mam i nie narzekam a kupilem baaaaardzo tanio. cala moja rodzina tez ma rozne modele. kiedys uwazalem ze sony jest super ale one sie najczesciej psuja. sharp to tez dobry telewizor nie wiem dlaczego sie slabo sprzedaja moze przez cene. no i toshiba innych bym nie kupowal jesli chodzi o lcd. plazmy to juz inna historia.

Gość znowu 10 osob pisze
tego ci nikt nie zagwarantuje ale szansa ze sie zepsuje mniejsza niz w przypadku sony. philips tez ma jeszcze jedna zalete dlatego ja go kupilem ale twojego to nie dotyczy bo wydaje mi sie ze internet jest w modelach od 7 albo 8 na poczatku. internet w philipsie to normalna przegladarka czyli wpisujesz adres strony jaki chcesz(nie kazda dziala) w kazdym innym telewizorze nie ma przegladarki tylko sa tzw. widgety i to sie nazywa internet :D masz 10 widgetow i z tym sie mozesz laczyc z niczym innym nie :D szkoda na to zwracac uwage bo to sciema w philipsie masz normalny net mozna sobie lezec i pisac na forum :D tylko pilotem jest niewygodnie za to youtube dziala znakomicie. nie podlaczalem myszki pod usb ale powinno sie dac. za 3 tysiace kupisz jakis model z 7 na poczatku i 40" nie bedzie to nowosc ale moim zdnaiem warto. ambilight nie polecam taki bajer dla dzieci znudzi sie zaraz bo wiem ze wlasnie w jednej serii chyba 7 jest net a nie ma ambilight a w 8 jest to i to lub odwrotnie.

Gość Darcioooo
W tym co przedstawiłem 40PFL5507 jest internet :)

Gość znowu 10 osob pisze
wlasnie ja tam widze widgety i to mnie dziwi bo zawsze w philipsach byla przegladarka obawiam sie ze w tym nei ma i zastosowali ten blef z netem ale sa widgety. lepiej kupic starszy model a lepszy jesli to widgety a na to wyglada bo nie widze u gory paska.

Gość Darcioooo
Ma WiFi to jest pewne w specyfikacjach technicznych.

Gość Darcioooo
Ale nie wiem czy jest przeglądarka :(

Gość Darcioooo
Posiada aplikacje Smart TV: Net TV: Catch-up TV, Internetowe sklepy z filmami, Otwieranie przeglądarki internetowej, Aplikacje internetowe Kontrola: Aplikacja MyRemote (systemy iOS i Android), Obsługa klawiatury i myszy USB SimplyShare: Przeglądarka multimedialna DLNA, Przeglądarka multimedialna USB Program: Wstrzymanie odtwarzania programu, Nagrywanie USB A jednak ma przeglądarkę :) Za cenę 2800 złotych to genialny telewizor :)

Gość telewizormaniak
według mnie warto. sam wydałem trochę kasy na LEDa od Panasonica, z serii DT50 i chociaż na początku trochę mnie kieszeń bolała, to jednak stwierdzam, że telewizor wart każdej złotówki. już pomijam, jak panasonic się rozwinął w kwestii estetyki i wykonania swoich projektów, ale obraz jest po prostu bajeczny, zarówno 2d jak i 3d. do tego naturalne barwy, wysoki kontrast i mogę oglądać tv z każdej pozycji. także moim zdaniem warto :) ale wiadomo, zależy indywidualnie, jakie kto ma wymagania :)

Gość szevi
To zależy jakiej marki... ok, panasonic rzeczywiście można uznać za produkt wart zakupu, ale tak naprawdę nie ma w wielu marek z tej działki na wysokim poziomie, coś niecoś zaczyna się kręcić w obszarze OLED i tu widać jakiś potencjał. wkrótce przekonamy się jaki.

Gość Lesławek
Wybór jest olbrzymi i a ceny wcale nie takie wygórowane. Ja wybrałem 40' Philipsa z funkcją smart i 3D. Nie jestem przywiązany do żadnej marki o wyborze ego konkretnego tv zdecydowała jedna funkcja, której nie ma żadna inna firma a mianowicie ambilight. Jak ktoś nie widział tego na żywo to oczywiście powie, że to zbędny gadżet - dla mnie oglądanie tv bez ambilight to żadna frajda.

Gość radeckiX_
tak jak ktoś pisał wyżej, nie warto, bo LEDy ciągle idą w dół, wystarczy zobaczyć na ofertę Haiera, Manty czy Thompsona. Sam skusiłem się w lipcu na 22" od tej pierwszej firmy, model LE22G610CF, dałem za niego 600złotych. I teraz kwestia taka, do czego potrzebujemy TV... Ja szukałem taniego i małego do pokoju dzieci, a że Haier miał full hd, 3tunery cyfrowe i mase wejść z hdmi i usb na czele to wybór był prosty :) Wiadomo, że jak ktoś szuka smartTV czy czegoś większego to będzie musiał wybulić znacznie więcej...

Gość kropeczka_00
tez sobie sprawilam teog haiera, pojawil sie w okazjach allegro za 599zl. mam nadizeje, ze bedfe zadowolona :D

Gość gość
Widzę tu zmasowaną kryptoreklamę Haiera, cokolwiek to jest. Gdzie jest moderator? 😠

Gość terefere123
lol, dwa posty o haierze, z czego jeden merytoryczny i ktos sie burzy xd a jak bys zamienila haiera na panasa czy sharpa w tych postach to tez bylaby to kryptoreklama xd?