Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeczmien potworny boliiiiiiii

POMÓŻCIE jęczmień na oku mi wyskoczył

Polecane posty

Gość jeczmien potworny boliiiiiiii

udvoueugrv zaczyna mnie boleć coraz bardziej na dolnej powiece. czy aby pocierać złotem to ma być ciepłe? kiedyś jak byłam dzieckiem to jęczmienie miałam do 12 r.ż lekarz mówił że z tego wyrosnę bo nic nie pomagało to był najgorszy okres w moim życiu tym bardziej,że zawsze były to jęczmienie wewnętrzne i zawsze kilka na jednym oku. Teraz znowu w nocy mi się zrobił,na necie wyczytałam że jęczmień robi się z brudu,ale ja zawsze myję ręce,twarz kąpię się i nie trę oczu przede wszystkim.Jestem przeziębiona. proszę poradźcie jakie domowe sposoby mogą pomóc jak się robi dopiero w nitkę nie wierzę bo nigdy nie pomogła. będę dziś działać sama a jak do jutra zrobi się jeszcze większy to idę do lekarza.

Gość frrfewwwwwwww
po prostu wez np zloty piersionek i potrzyj lekko oko; albo nawet nie dotykajac oka/powieki poruszaj b.blisko oka tym zlotem nie podgrzewaj nie trzyj za mocno mi pomaga

ja zawsz robie tak: kompres z torebek rumianku (ciepły) klade na oczy 3 razy dziennie, czasami nawet w nocy zaklejam gazą ten kompres na oku i pomaga

Gość Med Polonia2012
Szanowni Państwo, jęczmień jest schorzeniem oka, którego choć występuje stosunkowo często nie powinniśmy lekceważyć. Tę dolegliwość pomagają zlikwidować ciepłe okłady. Jeśli jednak po kilku dniach jęczmień się nie zmniejszy, należy udać się do okulisty, który przepisze odpowiedni antybiotyk. Pamiętajmy, by nie próbować przekłuć jęczmienia. Podobną dolegliwością jest gradówka. Ona również przyjmuje postać guzka, ale pojawia się na wewnętrznej stronie powieki i zwykle nie powoduje bólu ani widocznej opuchlizny. W tym przypadku lepiej nie czekać z wizytą u okulisty. Gradówkę we wczesnej fazie rozwoju zwykle pomagają zlikwidować przepisane przez lekarza krople oraz ciepłe kompresy. Jeśli zastosowanie tych metod nie pomoże, konieczne może być interwencja chirurga. Zespół poznańskiego szpitala Med Polonia

Gość Med Polonia2012
Innym (choć dosyć nieprzyjemnym) sposobem na pozbycie się jęczmienia jest wtarcie w skórę okolicy oka niewielkiej ilości świeżo wydalonego kału.

Gość złoto musi byćciepłe
potrzyj obrączke albo pierścione o coś i takim ciepłym potrzyj ten jeczmień w oku, sama nie wiem dlaczego lae to działa, a po jakimś czasie torebka z herbatą zaparzną na oko

Gość fldfhldf
a mi pomagają zimne okłady, szybko działa