Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona maksymalnie aga

UWAGA NA oszustów "firma" OPES

Polecane posty

Gość wkurzona maksymalnie aga

Jestem tak strasznie wkurwiona, że zaraz chyba czymś strzelę. Moja mama prowadzi własną firmę. Jakiś czas temu zadzwoniła do niej jedna kobieta z propozycją dofinansowania unijnego do firmy. Przedstawiła to w ten sposób, że mama musiała odebrać paczkę i zapłacić za nią 189 złotych czy jakoś tak, w tej paczce będzie płyta, lista konsultantów itp (nie znam aż tak dobrze szczegółów bo docierały do mnie nie wszystkie informacje z tego wszystkiego) . W każdym razie miała dostać dofinansowanie do firmy, przy 15% wpłaty własnej. Okazało się, że są to zwyczajni oszuści. Nie ma żadnego dofinansowania, firma ma milion negatywnych komentarzy w internecie. Dofinansowania nie ma i nie będzie, dodzwonić się do nich można po kilku godzinach dopiero. Owszem niecałe 200 złotych to nie jest majątek, całe szczęście że mama nie straciła więcej pieniędzy. Jestem zła na siebie, że wcześniej tego nie sprawdziłam, że mama się tak dała wrobić.

Gość cheap money opes
Cheap money to ta sama firma co opes, złodzieje i oszuści. A tym co na was zarabiaw i robi w balona jest dariusz majka.

Gość dkdkkdkd
Trzeba być frajerem, żeby takie coś przyjmować. Bez obrazy, ale jak Twoja mama prowadzi tę firmę, jak ona taka naiwna? Przecież to trąci oszustwem na kilometr. Żeby dostać dotacje, to najpierw trzeba złożyć setki papierów, najeździć się po urzędach i dopiero później jest jakaś szansa.