Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donnegutka

Podobno, im mniej mama ma uzębienia, tym bardziej wymyślne imię dziecka

Polecane posty

Gość wwrrr
Bedziesz mogla - a tak na powaznie, do jakiej klasy spolecznej zaliczaja sie ci, ktorzy nie rozrozniaja 'ci' w zanczeniu: tobie, od ci = oni, i wszystko jak leci pisza wielka litera? Chyba nie do wyksztalconych.

Gość Akurat te wymienione
będziesz mogła - naprawdę tak jest.. Wszyscy moi znajomi, którzy mają porządne wyższe (nie zrobione w 1,5 roku zaocznie) wykształcenie mają Kasie, Anie, Zosie, Antosie i Antosiów; jedni nawet Dorotę :)

Gość Asia jest akurat śliczne i
proste - dam tak na imię córce.

Gość hsndfrf
szkoda tylko że to popieprzone mamusie nadające swoim dzieciom imiona typu Nicolka, Alanek (Analek, Brajan, Olivia nie myślą o tym że takie dziecko pojdzie kiedys (jak dobrze pojdzie) do poważnej firmy na rozmowe o prace, z takim imieniem na wstępie nie będzie kojarzyć sie poważnie. Solidny pracodawca woli zatrudnić Ewę czy pawła a nie jakas Jessike bo to sie kojarzy normalnemu człowiekowi z patologią

Gość magdalenka9283493
a my z moim mężem Maćkiem oczekujemy na Marysię :)) bardzo nam się to imię podoba, aczkolwiek zastanawialiśmy się jeszcze nad Ewą Anną bądź Olga

Gość Donnegutka
Magdalenka - super :) Tak trzymać :)

Gość Donnegutka
Dawno nie słyszalam w parku ani na podwórku: Ewa! Do domu.. ;)

Gość Donnegutka
Ole jeszcze czasem spotykam :)

Gość Donnegutka
A ostatnio na dworcu usłyszałam, jak tleniona na żółto w ząbek szarpana mamuśka wołała na córę: Artemida! Popilnuj Olivki..!!!

Gość magdalenka9283493
no ja widziałam osttanio jakąś patologiczną parę, matka bluzgała na ulicy a ojciec pijak za nią szedł, szkoda mi dziecka, na oko 3 letniego. W pewnym momencie matka do niej: Jessssika! Wiecie dla mnie to jest śmieszne, a z drugiej strony mam to gdzieś, na szczęście moje dziecko takiego imienia nie będzie nosić:) dla chłopca mieliśmy Antoni lub Wojciech, ale trudno było coś wymyśleć, łatwiej było z dziewczynką :)

Gość mama maksymiliana
To jestem ciekawa co o naszych imionach powiecie-mąż Michał, ja Malwina, syn Maksymilian i teraz czekamy na córkę Mariannę ;)

Gość wwrrr
Artemida wygrywa. To mogloby zapoczatkowac piekna mode na imiona z mitoligii. I by biegaly Zeuski i Ateny po piaskownicach :D

Gość magdalenka9283493
to jak chcesz usłyszec moją opinię to prosze bardzo: Michał - śliczne imię i piękne zdrobnienia Malwina - nie mój gust Maksymilian - jw Marianna - bardzo ładnie, aczkolwiek wolę Marię :P ale mojemu mężowi Maksymilian się podoba.

Gość ignor them
Tez to zauwazylam. Ponadto u takich mam wystepuje sklonnosc do fatalaszkow z cekinami, perlowych szminek i makijazu czarna kredka wokol oka.

Gość mama maksymiliana
Magdaleno-na wybór swojego imienia wpływu akurat nie miałam :) a poza tym zdrowy odruch,że nie jestem w Twoim typie :p żart absolutnie nie jest złośliwy! My zastanawialiśmy się nad Maćkiem dla synka i rozważaliśmy Marię dla córki,ale mamy krótkie nazwisko i lepiej brzmią z nim dłuższe imiona. Artemida jest the best! Przebija Nicole i Jessici!

Gość ignor them
i oczywiscie tatuaz na ledzwiach, ewentualnie na ramieniu.

Gość magdalenka9283493
ej ale to nie jest zarzut że masz takie imię :) pytałam co powiemy na takie imiona to odpowiedziałam :P a tak na marginesie to przywiązuję żadnej wagi do imion obcych mi ludzie, mi jest to zupełnie obojętne przeciez :)

Gość magdalenka9283493
miało być "pytałas" nie "pytałam"

Gość fdsfhbdihdjksfn
ja znam pewną ATENĘ :D A tu macie racje, ze tylko patologia wymyśla imiona jak wyżej. U mnie w okolicy też jest BRAJAN ( tak właśnie pisany) w ye\j samej rodzinie jest jeszcze Vanessa i jeszcze jedno ale juz nie wiem jak sie nazywa :D

Gość mama maksymiliana
A ja nie dopisałam,bo miało być że ja nie jestem w Twoim typie a mój mąż tak :) w sensie imion oczywiście ;) tak spytałam z ciekawości i cieszę się że wyraziłaś zdanie,ale absolutnie nic nie biorę do siebie :) jak mogę spytać- na jaką macie literę nazwisko-bo może mamy takie same inicjały-u Was też wszyscy na M :p

Gość szakilo
dużo też zależy od nazwiska: śmiesznie wygląda Arletta Płotek czy Jessica Kapusta, ale są takie, nazwijmy je, zagranicznie brzmiące nazwiska, przy których te wymyślne imiona nawet nieźle wyglądają. Ja od zawsze uwielbiałam męskie imię Maksymilian, tak bardzo, że gdy jako nastolatka przygarnęłam psiaka to nadałam mu imię Max :P no i niestety później synowi już jakoś nie mogłam dać tego imienia bo się kojarzyło z pupilem :/ ale jest Wojtuś i też jest super :)

Gość magdalenka9283493
My mamy nazwisko na A i kończące się na -ski,-ska więc jest długie. Pasują do niego imiona krótkie i takich też szukaliśmy. O ile dla dziewczynki z miejsca znaleźlismy to naj naj dla nas obojga, z chłopcem był problem. Wymyśliliśmy jedynie Anka i Wojtek, a Wojciech to nie jest krótkie imię ale cóż :P Mi też trochę czasu schodzi składając podpis ale cóż :P

Gość trala la lalalaal jajjjjj
:O biedne te dzieci z "zagramanicznymi" imionami :D nie od dziś wiadomo, że patologiczni rodzice podnoszą swój status społeczny i smutne jałowe życie nadając imiona typu jessica i brajan no i moja ulubona nikola tudzież nikoletta :D największe wsiury nadają takie imiona :D co zresztą widac na tym topiku -np ta co myje kible w uk :D

Gość mama maksymiliana
To jak byłam panną to miałyśmy takie same inicjały-teraz mam nazwisko na J :)

Gość beatasmarkata
a ja wam powiem że się nie zgodzę że 'patologia' daje takie wymyślone imiona ;) znam dużo osób z porządnych rodzin , z wykształceniem , własną działalnością i są tam imiona typu Vanessa , Jessica , a nawet Sara i Natan. dzisiaj wszystko zależy od nas , moda się zmienia a i ludzie mają swoje upodobania ;)

Gość Donnegutka
Ja się w sumie nie czepiam jak dziadek w RAFie służył i zrobił tak przelotem dziecko jakiejś Mary Ann ;) To może być wtedy Cassie :) Ale te różniste Olivie Bąk..

Gość magdalenka9283493
A ja za panny miałam nazwisko na literę S, 6 literowe :) po slubie z racji zawodu musiałam wziąć nazwisko podwójne, więc teraz sobie wyobraź tę mękę kiedy muszę się podpisać ;)

Gość Donnegutka
Sarę i Jakuba sama rozważałam.. Ale zważywszy na ilość antysemitów.. Wolałam dziecku tego oszczędzić.

Gość Donnegutka
Ja też znam Atenę.. i jeszcze Longina :) Ale te imiona z czegoś wynikają - tradycja rodzinna, po dziadku - babci itp. Wtedy ok.a

Gość Donnegutka
A tak z powietrza, od czapy.. Nie.