Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evita007

karmienie dziecka siostry

Polecane posty

Gość evita007

Mam pytanie na które szukam odpowiedzi od kompetentnej osoby. Moja siostra jest w ciąży, na czas której musiała przerwac leczenie. Zaraz po porodzie musi wrócić do zażywania leków, przy których wykluczone jest karmienie piersią. W momencie jej porodu moja córczka będzie miała 17- 19 m-cy (w zaleznosci od terminu kiedy trzeba będzie rozwiązać ciąże). Siostra bardzo by chciała żeby jej dziecko jadło naturalny pokarm. Wymysliłysmy, że ja utrzymam laktację karmiąc moje dziecko, a po porodzie będę karmić jej maleństwo. Wiem jednak, że mleko dostosowuje się do wieku dziecka. Czy w takim razie to moje mleko nie będzie dla dziecka niezdrowe? Czy można by karmić połowę posiłków mlekiem modyfikowanym dla noworodków, a połowę moim? Bardzo jej na tym zależy, ja bardzo chcę jej pomóc, natomiast nie wiem czy to będzie zdrowe dla dziecka. A może powinnam je dokarmiać piersią po skończeniu miesiąca lub dwóch? Prosiłabym o pomoc lub wskazanie jakiegoś forum lub kompedium wiedzy, książki lub maila osoby, która umiałaby odpowiedzieć na to pytanie. Odpowiedzi od pediatrów otrzymałam mętne.

Gość nius
zapytaj na forum gazeta.pl w dziale laktacji.

Gość nius
a na zdrowy rozsądek to jakim cudem mleko ma być niezdrowe dla dziecka?

Gość instytucja mamki
przetrwała wieki - i wiele dzieci wyszło z tego żywych :D nie martw się, będzie ok.

Gość Krawatka87
Mi się wydaje że jeśli dasz to nic się nie stanie- tak jak wyżej zostało powiedziane- mamki istniały tyle czasu i jakoś nikt nie umarł. Jedynie dziecko jak nie będzie lubiało, albo nie będzie mu pasowało to mleko to naturalnie je odrzuci. Takie jest moje zdanie choć wątpię że tak się stanie, tym bardziej że siostrami jesteście.

Gość rozaliaaaaaa
w zyciu bym sie nie zgodziła zeby siostra karmiła moje dziecko, nie chodzi o to ze to ble chodzi o czułości i bliskość, ktora nawiazuje sie podczas karmienia piersia miedziy dzieckiem a mama ( w tym przypadku mamką) a poza tym bedziesz karmic cZy bedzie jadl Twoj pokarm z butelki bo to jest roznica!