Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gussiaaa

Leczenia kanałowe

Polecane posty

Cześć. Mam do was pytanie, bo dziś miałam wizytę u stomatologa. I okazało się, że mam leczenie kanałowe. Wiercił mi w zębie(szóstka z prawej na dole) i strasznie to bolało.Gdy przestał wiercić wsadzał trutkę i moja reakcja była taka, że bardzo bolało,popłakałam się i nawet krzyknełam z bólu.Za tydzień mam wizytę. Ale strasznie się jej boję bo nie wiem co mnie czeka. Boję się, że znów będzie tak bolało czego nie chcę i nie zniosę tego,minęło już 8godzin od włożenia trutki a ja ciągle płaczę z bólu;( nie wiem dlaczego tak boli już biorę ciągle tabletki znieczulające... ;( Może mi ktoś powiedzieć co będzie mi robił za tydzień, chce byc przygotowana na to;( A nigdy nie miałam tego;( Wiecie może co dokładnie będzie mi robił za tydzień po wyjęciu trutki?? Prosze o pomoc

Gość lepiej,
nie pytaj :classic_cool:

Gość pieprze 3 po 3 :D
kanal bez znieczulenia? w glowie mi sie nie miesci :/ za tydzien rozwierci i sprawdzi czy trutka wytrawila wszystko, jezeli nie to zalozy lekarstwo jeszcze raz, a jezeli tak to zacznie usuwac nerwy, potem oprawianie kanalow, wypelnianie i plombowanie- ja ze swoim kanalem 3 razy siedzialam na fotelu, ale koles dowalil mi takie znieczulenie, ze polowy twarzy nie czulam:D na sam koniec jak juz bedzie po leczeniu mozesz miec goraczke, zawroty glowy, nudnosci.. ja przez takie cos wyladowalam na neurologii bo moj lekarz myslal o zapaleniu opon mozgowych, co czasami sie zdarza po kanale, ale z zasady goraczka to efekt "po kanalowy" i szybko mija...wiekszosc ludzi nawet goraczki nie ma :) do 2ch lat warto zalozyc zacisk na zebie po leczeniu kanalowym bo jest bardziej kruchy niz zywe zeby, wiec warto dodatkowo mu pomoc- ja na swoj zacisku nie zdazylam zalozyc, a mi sie ukruszyl- ehm jeden zab po kanale mam, a taki cyrk, niektorzy maja kilka, a nic im sie nie dzieje :/ powodzenia i nie stresuj sie tak bardzo, a no i popros o znieczulenie nastepnym razem :)

Już tym razem prosiłam i powiedział mi, że nie będzie tak bolało.A Ja nie trawię bólu. Mój chłopak mnie pocieszał, że po ściągnięciu trutki juz tak nie boli bo nerw jest obumarły ale nie wiem czy to prawda czy tylko tak mówi by mnie pocieszyć;(