Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrozniczka polska

jutro pierwszy raz jade pociagiem pytanie!!!

Polecane posty

Gość podrozniczka polska

czy sprawdzacz bilrtów mówi pasazerom kiedy mają wysiąść? bo skąd to wiadomo jak są np. opoznienia? czy w toalecie spuszcza sie wode i mozna umyc rece? jest mydlo?

Gość JanPindolnik
Tak, przy wejściu dostajesz laptopa na którego konduktor wyśle CI maila z informacja kiedy masz wysiąść. Laptopa otrzymujesz na zawsze. Każdy pasażer.ma słabną toaletę i bidet a ręce myjesz e specjalnym zrodelku termalnym

Gość nius
pewnie prowo jak to na kafe. :P

Gość dreszczowy hicior z lat 80-tyc
Po pierwsze nie sprawdzacz biletów a renomiarz. Zwracasz się do niego : Panie kanarze. Po drugie : Toalet w pociągach nie ma. KUpę robisz wyskakując szybko na przystanku obok w lasku.

Gość asweroka
a ja nie wierze ze mozna byc takim chamem i obrazac ludzi ;/ nie konduktor nie mowi ci kiedy masz wysiasc ;/ po prostu gdy pociag sie zatrzymuje musisz lookac przez okno na jakim dworcu jestes ;/ i jesli jestes na tym wlasciwym to wysiasc z pociagu ;/ z mydlem jest roznie, ale raczej nie ma.

Gość podrozniczka polska
dzieki! a toalety są w pociagach? w kazdych? czy na postoju się idzie tak jak to jest gdy jedzie sie autobusem?

Gość poraszszszka
wydrukuj sobie z internetu rozkład jazdy i godziny przyjazdu do poszczególnych stacji, będziesz wiedzieć, do jakiej stacji się zbliżasz

Gość podrozniczka polska
aha dobra spisze sobie stacje! bede dlugo jechala i potrzebuje toalety :/

Gość nius
są wc w pociągu ale mydła i wody to tam raczej nie ma nigdy prawie.

Gość ...koperekkkkk...
Pamiętaj że kibel w pociągu jest płatny. 2 zł chyba. I pamiętaj też że nie wolno korzystać podczas postoju bo dostajesz mandat na 150 zł.

Gość podrozniczka polska
mandat??? dzieki za info nie wiedzialam ja jade jakims pociagiem dalekojezdzacym TLK mam na bilecie napisane

Gość chwalmy łąki umajone
w tych lepszych pociągach ogłaszają przez głośnik do jakiej stacji się zbliżamy, a nawet raz jechałam pociągem w którym mówili na jakich peronach czekają skomunikowane pociągi :)

Tak, na pewno masz na bilecie napisane, że to pociąg "dalekojeżdżący" :D Swoją drogą - poważnie, ile masz lat i jakie masz wykształcenie, to by wiele wyjaśniało. :classic_cool:

Gość nius
kibelki są darmowe ale najczęściej takie że aż człowieka cofa gdy do nich wchodzi.

Gość qqqqqqqqqqqqqqqm
Ceną za skorzystanie z kibla jest głęboka rysa w mózgu, która powstaje na zawsze z chwilą wejścia

Gość podrozniczka polska
na bilecie mam TLK napisane brat mi kupil bilet i mowil ze ten pociag daleko jedzie a sa stacje na ktorych mozna wysiasc sobie cos kupic do jedzenia?

Gość chwalmy łąki umajone
a jaką relacją jedziesz?

Gość podrozniczka polska
przemyśl - szczecin ale ja nie jade az tam do szczecina tylko musze wczesniej wysiasc

Gość podrozniczka polska
a jak nie zdaze wysiasc to co wtedy?

Gość rtyyryt
Wysiadać nie radzę. Jak kiedyś jechałam to dwóch gości wyskoczyło po flaszkę, bo im zabrakło. Już wracali kiedy nagle pociąg odjechał. :D Widziałam tylko jak biegną ale niestety nie zdążyli :D Zostali na jakimś zadupiu z portfelami w rękach, bez bagażu ani niczego...