Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjdnsjuenbxsbsh

jak latwo znalezc byle jaka prace w uk teraz?

Polecane posty

Gość fjdnsjuenbxsbsh

Sluchajcie mam takie pytanie, Mieszkam w Kanadzie mam 22 lata i razem z kolezanka (ktora takze ma polskie obywatelstwo) chcemy wybrac sie albo w grudniu, albo w przyszlym roku w maju do uk do pracy. Nie chcemy leciec przez work&travel, nawet te polskie agencje, bo oni kasuja najmniej $500 za znalezienie ci pracy ktora jest kelnerowanie albo opieka nad dziecmi, zadnego zakwaterowania ani nic wiecej. Wiec takiw pytanie: jak wyladujemy tam i zapiszemy sie do job centre i bedziemy szukac pracy, jest jakas szansa zeby cos sensownego znalezc przez krotki okres czasu? Czy mozna sobie ogolnie darowac? Tu strasznie kiepsko jest z praca ta za minimalne grosze, a jak jestes imigrantem to zapomnij daja tylko swoim. Mowimy oboie perfekt angielski. dzieki za porady

Gość Hamalahata
Hahaha,a ja mieszkam w UK,a marzę nieustannie o Kanadzie.?jak znasz język,to bez problemu znajdziesz pracę.Teraz jest świetny okres-mnóstwo ogłoszeń dosłownie wszędzie-bary,puby,restauracje,hotele,itd. A gdzie dokładnie mieszkasz w Kanadzie?Naprawdę jest tak kiepsko?

Gość uhyxucz
Z Kanady do UK? Chyba sobie zartujesz? Zamienil stryjek siekierke na kijek. Bylam kiedys w Kanadzie na wizie turystycznej na wakacjach, a prace nawet na czarno znalazlam bez problemu (kelnerowanie w restauracji). Teraz mieszkam w USA (mam obywatelstwo) i tu prace za minimalna stawke znajdziesz latwo (gorzej z dobrze platna praca), wiec nie rozumiem dlaczego w Kanadzie mialo by byc inaczej. A w UK przeciez pelno Polakow i nawet na tym forum pisza, ze bardzo ciezko o najgorsza prace.

Gość 218abc
uhyxucz a jak jest z praca w NYC? Mam jakies szanse majac tylko dyplom z hmm filologii ang? Hmm wiem ze to dla nich tak tak jakbym wcale nie miala wyksztalcenia...

Gość PSX XBOX ATARI PC
A MI SIĘ MARZY NOWY GOD, KTÓRY ZA DAMO DA MI HLEP!

Gość PSX XBOX ATARI PC
NYC - NASZ YEBANY CHLEP.

Gość PSX XBOX ATARI PC
UK - UKRADLI KLEP.

Gość Hamalahata
218abc Mieszkałąm w NY-super miejsce!!!!!!!!!! Chcę tam wrócić albo właśnie jechać do Kanady.NY jest o wiele tańszym miejscem niż Londyn(gdzie teraz mieszkam).Byle jaką pracę znajdziesz dość łatwo.Ja byłam ostatnio 2 lata temu i miałąm pacę w restauracji za 10$ za h.Spokojnie się za to utzymywałam.

Gość 218abc
hmm a orientujesz sie czy ciezko dostac sie na uniwersytet z ivy league? Hmm czyli praca sama w cateringu...

Gość 218abc
masz obywatelstwo am? Hmm slyszalam ze z wiza sa problemy, bardzo sprawdzaja.... Jestem mloda i w polsce nie widze przyszlosci, nie ma pracy...

Gość uhyxucz
218abc - nie wiem jak w NYC, bo tam nigdy nie mieszkalam. Wiem tylko, ze dosc drogo. Ja mieszkam na poludniu Stanow, tansze zycie, domy, piekna pogoda. A z praca ciezko, oczywiscie jesli chcesz robic cos ambitniejszego niz praca za najnizsza krajowa, taka zawsze znajdziesz. Z filologia angielska to kiepsko to widze, ale zawsze mozesz probowac, i musisz byc legalnie z pozwoleniem na prace, na czarno nie radze tu zostawac, bo tylko marnuje sie czas. Niestety Ameryka to juz nie taki raj jak kiedys, ale na pewno latwiej niz w Polsce.

Gość fjdnsjuenbxsbsh
Sorry zapomnialam napisac ze chce pojechac tam na wakacje, nie nie marze o emigracji do europy, tu mam rodzine i tu sie wychowalam, po prostu chce sobie troche popracowac w anglii bo mam zamiar sobie pozwiedzac i poznac nowych ludzi. skorzystalabym z programu typu work&travel ale po co mam placic agencji jak wizy nie potrzebuje i oni zalatwiaja tylko dupne prace

Gość fjdnsjuenbxsbsh
" 01:44 [zgłoś do usunięcia] uhyxucz Z Kanady do UK? Chyba sobie zartujesz? Zamienil stryjek siekierke na kijek. Bylam kiedys w Kanadzie na wizie turystycznej na wakacjach, a prace nawet na czarno znalazlam bez problemu (kelnerowanie w restauracji). Teraz mieszkam w USA (mam obywatelstwo) i tu prace za minimalna stawke znajdziesz latwo (gorzej z dobrze platna praca), wiec nie rozumiem dlaczego w Kanadzie mialo by byc inaczej. A w UK przeciez pelno Polakow i nawet na tym forum pisza, ze bardzo ciezko o najgorsza prace." Kurde, ale polskie masz powiedzonka z ta siekierka? Ile ty masz lat? 60?:/ No mniejsza...wlasnie nie jest tak super z ta praca za minimalna stawke w stanach. mieszkalam tam przez pewien czas w tamtym roku jest o wiele gorzej niz w kanadzie

Gość te prezes
Work and Travel jest tylko do USA. Jesli wydaje ci sie, ze w Kanadzie jest ciezko o prace, to w UK na pewno nic nie znajdziesz :D

Gość moja droga....
Nie musisz wogóle zapisywac się do job centre, a nawet jesli tam pójdziesz to i tak postawią cię przed automatem z ofertami i sama szukasz sobie prac, które masz tez wszystkie on-line.wchodzisz na ich stronę i już kilka dni przed wyjazdem możesz zacząć wysyłać cv jesli w ofercie pracy proszą o cv na e-maila( przewaznie wysylasz e-mail lub dzwonisz).Codziennie dodają nowe oferty, ja tak znalazłam prace na recepcji. Jesli mówisz po angielsku, bez problemu znajdziesz pracę w hotelu, pubie,restauracji, sklepie czy na recepcji.wiele jest ludzi którzy ledwo potrafią gadać i jakoś sobie radzą.bez przesady że jest tak ciężko.

Gość dududududd
Ja znam angielski bardzo dobrze i nie mogę dostać pracy w UK w sklepie. Mam doświadczenie, ale gdziekolwiek nie pójdę to automatycznie mówią NIE. szukam też w innych miejscach, ale psychika mi już wysiada bo parę razy dziennie słyszę jeczenie matki ktora nigdy nie pracowała, że jestem do niczego, że nigdy nic nie osiagne....no i tak się czuję :/

Gość dududududd
Mozecie polecić jakieś dobre agencje lub wiecie że gdzieś jest jakaś praca w Londynie? Tylko nie fabryka. Mogą być ulotki, sklep, biuro. Cokolwiek. Będę bardzo wdzięczna.

Gość fjdnsjuenbxsbsh
" 07:10 [zgłoś do usunięcia] te prezes Work and Travel jest tylko do USA. Jesli wydaje ci sie, ze w Kanadzie jest ciezko o prace, to w UK na pewno nic nie znajdziesz " kurde koles umiesz w ogole czytac ze zrozumieniem? nigdy nie napisalam ze w kanadzie jest kiepsko z praca tylko w stanach. po prostu twoj poziom intelektualny zachwyca! Work and travel jest nawet do australii wpisz sobie w google a potem madrz ryja aha tak myslalam ze job centre tylko pomgaga a nie znajduje ci prace

Gość ewwe
a gdzie masz zamiar sie zatrzymac? prace najlepiej znalezc chodzac po parach i restauracjach lub szukac na gumtree, tylko im nie mow ze zostajesz na krotko bo cie nikt nie wezmie, takie ambitniejsze prace to przez dobre agencje rekrutacyjne, albo prosto przez strony firm, teraz sie zbliza olimpiada wiec w kateringu i hotelarstwie beda szukac, sproboj pochodzic po starbucksie, afe nero, itp

Gość te prezes
Twoje wlasne slowa, chyba mnie oczy nie myla: "Mieszkam w Kanadzie mam 22 lata", wiec skad ci sie wziely Stany???? A Work&Travel to program rzadowy USA. Jesli klinkniesz w ogloszenia W&T do innych krajow i sie w nie zaglebisz to odkryjesz, ze one nie maja tak naprawde nic wspolnego z Work and Travel.

Gość buhahaha.......
Nie wiem jaka to ta praca najgorsza. Praca w londynie JEST. ale trzeab ja chciec i szukac! przejdz sie przez jedna z high str. i popytaj o prace w restauracjii,a gwarantuje ci ze na lewo sie zalapiesz. nie sa to moze marzenia ale dobre i to, na poczatek. chcesz na wysypisku pracowac w edmonton..to chyba taka jedna z najgorszych..ale ludzie pracuja na nocki dobra nawet kase maja. poza tym tesco na lee valley ma przyjecia. lidl to samo!!!

Gość fjdnsjuenbxsbsh
prezes jestes jakis ulopmny to jest popularna nazwa na wyjazdy dla ludzi 18-30 lat ja ipperdole zamiast sie ze mna klocic wpisz sobie ti w google czemu jestes taki ulomny. rzadowy to jestes ty, i tak jak mieszkasz w kanadzie to nie mamy daleko do stanow wiele razy tam bylam i pracowalam - kosmos jakis dkla ciebe?

Gość cyx
Nie wiem czy wiesz, ale UK obecnie zmaga sie z niezlym kryzysem na rynku pracy. Bezrobocie osiagnelo 8,7% w marcu i bylo najwyzsze od 20 lat. Przegladam oferty pracy i widze, ze jest ich coraz mniej. Poza tym wg. mnie (gdyz juz mieszkalem kilka lat w UK) Wielka Brytania jest przeludniona, tzn. zbyd duzo emigrantow, za malo miejsc pracy.

Gość te prezes
Ulomna to ty jestes, na dodatek zmyslasz. Sama bylam na work and travel 2 razy wiec dobrze wiem co to jest. To jest program rzadowy, ktory pozwala studentom na przyjazd do USA na 4 miesiace do pracy plus jeden miesiac ekstra na zwiedzanie (wiza J-1). I pokaz mi oferte do work and travel do USA albo do UK. A ty klamiesz, ze nie ma pracy w Kanadzie, potem zmyslasz, ze mieszkasz w USA, a potem starasz sie wyplatac ze swoich wlasnych klamstw, zalosne. Znudzily ci sie juz topiki o pracy w fabryce i spa?

Gość te prezes
*pokaz mi oferte wyjazdu do Australii lub do UK (mialo byc)

Gość wewena
Nie wiem czy wiesz, ale UK obecnie zmaga sie z niezlym kryzysem na rynku pracy. Bezrobocie osiagnelo 8,7% w marcu ha ha ha a w polsce 13%. to gdzie predzej dostaniesz robote?

Gość kasza masza
czemu chcesz wyjechac z Kanady ? wedlug mnie Anglia spada na psy marne place ,bezrobocie,drogo , zla pogoda, rasizm

Gość kasza masza
ja bym zostala w kanadzie z jakiego miasta jestes ?

Gość Thrill Kill LOVER666
Wszystkie kraje w piach idą powoli! Nie ma ratunku!

Gość do Wewena
Czy byłas/es kiedys w UK, pracowałas/es? Jak nieznasz realiow to sie nie wypowiadaj. Poczytaj troche zagraniczne strony, to sie dowiesz jaka jest sytuacja w GB.