Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marianna pe *

woda w kolanie

Polecane posty

Gość marianna pe *

ból kolan, rtg wykazał płyn w kolanie wygrzewam kolana lampą na podczerwień i masuję olejkiem pomarańczowym z balsamem trochę pomaga, rozgrzewa i woda powoli schodzi a na ból lek. przepisał maść Butapirazol moje kolana są jakby lodowate

Gość marianna pe *
najgorsze jest to,że nie mogę chodzić a zejście po schodach - masakra! miał ktoś tak? co pomogło?

Wkleję ci, co mi doradził ktoś z forum Podam Ci na kolano metodę mocno sprawdzoną w moim środowisku. Niektórzy, po wyczerpaniu środków aptecznych byli kierowani w końcu na zabieg operacyjny. Po zastosowaniu poniżej opisanych okładów nie musieli już iść na operację, a bóle w kolanach minęły jakby bezpowrotnie. Zatem: 50 g nafty (Petroleum 5 z apteki), 50g oleju słonecznikowego, 1/4 kostki mydła szarego (zetrzeć na tarce), 1 łyżeczka sody spożywczej. Wszystko razem wymieszać, zamknąć w szczelnym naczyniu (żeby nafta nie wyparowała); trzymać w temp. powyżej 20stC ), Ta mieszanina (mikstura) ma stać z 5 do 7 dni w ciemnym miejscu zanim można będzie ją zastosować. Następnie robić na noc coś takiego: wetrzeć w kolano miksturę, owinąć flanelą, albo materiałem bawełnianym, następnie folią i np. bandażem. Pierwsze oznaki ulgi występują zazwyczaj w czwartym dniu. Kuracja właściwie kilkudniowa. proponuję aby spróbował w/w wariantu. Może by pomogło?

Gość marianna pe *
dzięki

Nie wiem, czy na wodę w kolanie by pomogło, ale też wkleję dalszy ciąg jego porady...z tym,że uważać, aby okładu nie trzymać np. całą noc, bo można poparzyć skórę. ,,A co do kataplazmów to wystarczy glinę dobrze wymieszać z moczem odparowanym do 1/4 i taką papkę o grubości ok. 2 cm nałożyć na kolano, zawinąć folią, i czymś tam jeszcze, żeby ten okład był sobie na kolanie chociaż półtorej godziny. Z tym, że jest to sprawa dość indywidualna - no bo przy miejscowej, podwyższonej temp. w kolanie szybko taki kataplazm wyschnie i należałoby go zmienić. Nie korzystamy już z tej gliny zdjętej z kolana, wyrzucamy, albo najlepiej ją zakopujemy (glina wyciąga chorobę). Robimy następny kataplazm (kolejna, świeża dawka papki). Sprawdza się też wahadełkiem jak idą postępy ze ściąganiem choroby z kolana, no ale musiałby to umieć robić. Glinę z moczem świeżym gotuje się ok. 30 min." Jak coś znajdę jeszcze to dodam. pozdr

Gość gość
Na wodę w kolanie bardzo skuteczne są okłady z liści kapusty oraz zażywanie naturalnego preparatu Reumpapai.