Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawajestem

ospa zarazi sie czy nie?

Polecane posty

Gość ciekawajestem

w cory przedszkolu juz polowa przeszla ospe z wywiadu doszlam ze tylko ona i jeszcze jedna dziewczynka nie miały ospy a ospa trwa od ponad miesiaca czy mozliwe ze nie zarazi sie juz ? reszta dzieci juz przebyla ospe ostatnia dziewczynka dostala w tamtym tyg. i zobacze czy cos wyjdzie za tydzien jak nie to juz koniec ospy

Gość terefefeefe
tak zarazi sie i ona

Gość ooooooooooytrerer
moja siostra nigdy nie zachrowala mimo ze my ..rodzensto a jest nas 5 bylysmy chorzy...do tego teraz ona jako matka ..tez nie zarazila sie od swoich dziecigdy one byly chore.....wiec istnije mozliwosc ze sie nie zarazi

Gość bywa i tak, że .....
Ktoś kto nie chorował ma silne przeciwciala i nie zachoruje. Moja mama nie zaraziła nigdy właśnie, a w tym roku moje dzieciaki jedno po drugim w odstępie 2 tygodni chorowały - tzn. drugie miało pierwsze objawy po 2 tygodniach od chwili, gdy pierwsze miało pierwsze objawy - ospą zaraża się jeszcze zanim ona się ujawni.

Gość bywa i tak, że .....
miało być, moja mama nigdy nie zaraziła się (w sensie, że nie chorowała nigdy i nie zaraziła się teraz)

Lepiej mieć ospę w okresie dziecięcym bo lżej i szybciej się przechodzi. A co do zarażenia 50/50 ;) Mojej przyjaciółki syn nie zachorował mimo że rodzeństwo i całe przedszkole było zarażone.

Gość a mojaaa
teściowa wychowała 5 dzieci i wszystkie miały ospę a ona nie, zaraziła się dopiero od wnuczki, jak miała prawie 70 lat :D

Gość kozabrzoza
można przejść ospę bezobjawowo ja tak miałam myślałam że nie byłam nigdy chora o okazało się że mam przeciwciała kiedy zbadałam sie w ciąży- lekarz powiedzial że przeszłam ja bezobjawowo

Gość kozabrzoza
poszukajcie w necie-bardzo wiele osób tak miało

Gość A może byc tez tak, jak w
przypadku mojej koleżanki-pół życia nie zachorowała na ospę, a potem zaraziła się od dziecka, kiedy była w ciąży:O Wszystko skończyło się dobrze, ale strachu było sporo

Gość kozabrzoza
u mnie w trakcie ciąży tez panowała ospa- myślałam że umrę ze strachu! pobiegłam do lekarza z zapyt co robić a on na to- skąd pani wie że pani nie chorowała? więc mówię ze nigdy mnie nie wysypało a pamietam chore koleżanki i siostre z która spałam w jednym łóżku z resztą! dowiedziałam się wtedy że brak wysypki wcale nie oznacza braku choroby- można ją przejśc zupełnie bezobjawowo lub jak zwykłą grypę czy przeziębienie- z gorączką osłabieniem ale bez wysypki!

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
własnie tak mysle ze ci co niby nie choruja, to choruja ale bezobjawowo bo ospa jest bardzo zarazliwa