Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wargyyyyy

swedzenie warg sromowych?

Polecane posty

Gość wargyyyyy

witam, juz od dlugiego czasu dolega mi pewna rzecz, swedzi mnie wejscie do pochwy i nawet siega to az warg sromowych mniejszych, tak od strony wewnetrznej;/ nie wiem co jest grane;/ nie mam czasu isc do ginekologa a wiem ze powinnam, ale moze ktos z was mial taka dolegliwosc? sa jakies tabletki na to czy masci?przypuszczacie co to moze byc? przepraszam ze pisze tu ale tu sa same kobiety wiec pewnie mi pomozecie.

tak, ja niedawno miałam to samo. w ciąży złapała mnie grzybica i teraz co jakiś czas przypomina mi o sobie właśnie takim swędzeniem. ja stosuję maść clotrimazolum, zaraz jak tylko pojawi się pierwsze swędzenie. i zawsze pomaga. w aptece bez recepty i kosztuje 3 zł a na prawdę jest skuteczna. jeżeli to nie pomoże to musisz leczyć się dopochwowo. jeżeli nie chcesz czekać na wizytę u lekarza to polecam globułki Vagical. tez bez recepty.

Gość precz z tesciowa....
hej na swedzenia swietna masc pimafucin kiedys ginekolog mi przepisal od razu od posmarowania nic nie swedzi ale niestety nie pamietam czy na recepte:/ ale w wolnej chwili przejdz sie do lekarza bo moze to jakas grzybica i moze byc potrzebny antybiotyk

Gość wargyyyyy
to faktycznie mzoe przejde sie do apteki po ta masc chociaz

clotrimazolum bez recepty jest ale pimafucin niestety już na receptę także jedynie co to clotrimazolum, ale warto, bo często łagodzi swędzenie. vagical to nie, już lepiej podmywać się po prostu ziołami, są też gotowe mieszanki antyseptyczne w aptece. i lacibios femina jak na florę kupisz to nie zaszkodzi

Gość an2anet
grzybice masz ja byłamw ciazy co chwile mialam dostawalam masc i czopka ale mieszkam w uk, mi lekarz powiedzial ze naleze do grupy kobiet które beda mialy z tym czeste sptkanie teraz juz jestem po porodzie 9 mies i tez nie "odwiedza grzybczasty" i kurde nie weim z jakiego powodu bo dbam o higiene

Gość sie uwazaaaaa
to po cholerę dajesz wszystkim chłopom na około, załapałaś pewnie jakiegoś syfa

Gość lady bronka
na swędzenie najlepsza jest maść clotrimazolum, bez recepty, tania. można też wspomóc się probiotykami ginekologicznymi jak provag na utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej w pochwie. reszta leków jest na receptę, a niedoleczona grzybica wraca. polecam ginekologa, albo chociaż lekarza rodzinnego, tez może coś przepisać.

Gość magda__227
an2anet możesz mi polecić jakieś środki (maści i inne) dostępne bez recepty? Też mieszkam w UK.