Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A tak się zastanawiam :)

Badanie wziernikiem podczas wizyty..

Polecane posty

Mam kilka pytań do doświadczonych kobiet, mam. Otóż jestem prawie w 15 tygodniu ciąży miałam dziś wizytę, Pani doktor zbadała mnie wziernikiem i muszę przyznać, że bolało mnie to. Nie samo wkładanie czy rozszerzenie go a "wiercenie" nim w pochwie, czy to normalne? Kiedy tak dokładnie rozpoczyna się 2 trymestr bo znalazłam kilka źródeł i są dwie wersje, jedna mówi, że rozpoczyna się z początkiem 13 a druga, że 14 tygodnia no i czy moja lekarka dobrze oblicza mi wiek ciąży? Okres dostałam 17 luty więc powinnam liczyć od tego dnia i tak liczę wg mnie jestem w 14w5d ciąży wg Pani doktor dzień krócej i na to wygląda, żeo na liczy od dnia następnego tj 18 lutego... Pozdrawiam

up

Gość Pamela Andersen
Z wziernikiem nigdy tak nie mialam. Bylo jej zwrocic uwage. Z obliczanien terminu - robi ci roznice jeden dzien? Nawet jesli, twoje dziecko nie zna sie na kalendarzu, nie umie tego obliczac i wyjdzie, gdy uzna za stosowne. Poza tym, lekarka obliczaniem terminow zajmuje sie zawodowo, ty raczej robisz to pierwszy raz, nie? No wez jej chleba nie odbieraj.

Badanie czasem boli- ale możesz przecież jej zwrócić uwagę na to. a lekarze wiek ciąży określają na takim kółeczku:P