Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyAna

czy ktoś z Was chorował na anorexie nervose?

Polecane posty

Gość antyAna

Hey. Moja koleżanka, która jest chuda, zadzowniła dziś do mnie po wizycie u lekarza ogólnego, do któego się wybrała po tabletki na apetyt. Powiedziała, że dostała skierowanie do Poradnii Zdrowia Psychicznego. P. Dr. stwierdziła, że ma anorexie. Nie mogę jakoś w to uwierzyć, ponieważ dziewczyna wie, że jest chuda, denerwują ją ludzie na ulicy, którzy krzywo na nią patrzą, stara się przytyć, bierze tabletki na apetyt, kilka razy udało jej się przybrać dobrą wagę i wyglądała zajeb*** , ale szybko chudła. Żyje w ciągłym stresie, z powodu niemożności znalezienia pracy, ciąży jej nastoletniej siostry, braku pomocy i odwiedzin ze strony jej obojętnej rodziny. Kiedy pytałam się, jak to możliwe, że lekarz ogólny od tak, dosłownie, stwierdził u niej tą chorobę... powiedziała, że cyt: anorexia to nie chorba sama w sobie, ale objaw jakiejś ukrytej choroby, może być to depresja, nerwica. - tak powiedziała jej P. dr Z tego co czytam w necie, co nie co się zgadza, ale przeważnie pisze, że anorexia to choroba i lęk przed przytyciem, że chore stosują głodówki i wyglądają jak żywe trupy, a Ona piękna na zewnątrz i w środku , naprawdę dziewczyna, ale chuda... Martwię się o nią i zciekawości też pytam jak w temacie.

Gość antyAna
chyba nikt z Was nie ma z tym problemu, ale czy wiecie może coś o tej chorobie i jak Ona naprawdę wygląda i przebiega. Czy anorexia moze byc ukryta, dla samej chorej i jej bliskich????

Gość antyAna
no tak trudny temat... papa