Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzarnaMadonna

Czy zostałam oszukana?

Polecane posty

Witam wszystkie Kafeterianki :-) 21 maja po raz pierwszy zrobiłam zakupy za pośrednictwem Allegro,kupiłam kosmetyki za które od razu zapłaciłam,czekam do dzisiaj za przesyłką i robię się już coraz bardziej niecierpliwa...Zastanawiam się co mam zrobic,napisałam,już maila do sprzedającego,jednak pozostał bez odzewu.Może powinnam jeszcze zaczekac,jak myślicie?List wyszedł 22 maja...

Gość bfghfhfghfghf
wejdx na niego i zobacz czy się loguije jakie ma komenatrze, czy z tej aukcji na której ty kupowałas ktos już wsytawił komentarz - o ile to była wieloprzedmiotowa

Gość piskawka
powinnaś już dawno dostać

napisz maila, niektórzy mają taki młyn, że to czy tamto im umknie

Tak,też zrobiłam sprawdziłam komentarze,nawet to,że fcet ma zarejestrowaną firmę jednoosobową.Maile napisałam dzisiaj dwa,cały dzień dzwoniłam,masakra...nic A i dowiedziałam się na poczcie,że list polecony ekonomiczny idzie trzy dni...Co jeszcze mogę zrobic???

Co prawda,nie wydałam majątku,ale to moje pieniądze,i czuje się oszukan.Miał ktoś z Was podobną sytuację,może poradzicie co mogę zrobic n chwilę obecną?

Gość taki-ladny
Poczekaj do końca tygodnia, sama mam sklep na Allegro i wiem, że zapewnienia poczty o tym, że przesyłka idzie 3 dni nie zawsze pokrywają się z prawdą! Tu się coś zapodzieje, tu o czymś zapomną i tak czasem to wygląda. Czasem rzeczy wysłane później dochodzą wcześniej niż te, które powinny już dawno dojść. http://sklep-taki-ladny.mamfirme.pl/

Gość taki-ladny
Jeśli nie dojdzie to zgłoś spór na Allegro (bez problemu znajdziesz taką opcję) wtedy sprzedający ma 7 dni na wyjaśnienie sytuacji i zajmują się tym już pracownicy Al.

dziękuję przeczytałam,myślę jednak,że kwota jest zbyt niska na pozew i postępowanie karne,poczekam do czwartku,potem skontaktuję się na początek z Allegro

Gość taki-ladny
Studiuję prawo, jaka to jest kwota? Do 250 zł nawet nikomu nie będzie się chciało wysłuchać o co chodzi, jeśli już to do tej kwoty osoba, która Cie okradła dostanie najprawdopodobniej mandat (50zł). Warto poinformować Al, inne rozwiązania raczej nie wchodzą w grę.

Masz rację.Niestety jest to kwota poniżej 250zł.Dlatego pozostaje mi tylko zgłosic to do Allegro.

Gość Euzebiusz Białowąs
Zgłoś na policję, dostaniesz od nich kwit, przedstawisz go Allegro i dostaniesz zwrot kasy z Programu Ochrony Kupujących. Zacznij od założenia "sporu" w Allegro.

Szczerze,to nie wiem,jak się do tego zabrac.Tak jak wspomniałam jest to mój pierwszy zakup.Poczytam dzisiaj i zorientuję się w temacie.

Gość gfghhjhkjk
co za upierdliwe krowisko, nie dziwie sie ze facet ma cie dosc. ja kupilam cos na poczatku maja i do tej pory cisza, a glupia krowa zaledwie tydzien i juz męczy faceta, lecz sie debilko

Gość gshryhrhbertbhetrh
a byłaś na poczcie?? czasami listonosze nawet awiza nie wrzucą do skrzynki a przesyłka czeka na odebranie poproś sprzedającego o przesłanie skanu nadania, być może przesyłka wysłana a poczta zawaliła i dlatego jeszcze jej nie masz

Gość taki-ladny
Widzę, że niektórym wyjątkowo brakuje kultury. Nie ma po co iść na policję. Jestem niemal pewna, że jak sprzedający dostanie info o rozpoczętym sporze to wyjaśni sytuację. Policja to już poważna sprawa - może coś sie stało? Przypadek losowy? Też nie można komuś robić zbyt dużych problemów. Jeszcze jedna podstawowa sprawa. Jaki rodzaj przesyłki wybrałaś? Poleconą? Jeśli tak to napisz maila, że prosisz o nr przesyłki. jak już go dostaniesz to na stronie poczty polskiej jest opcja ,,sledzenie przesylek". Wpisujesz tam nr i Ci wyskakuje gdzie Twoj list sie znajduje :)

Tak pisałam już na początku-byłam na poczcie dzisiaj,wczoraj i w piątek...pisałam maile do sprzedającego,prosiłam o numer.Wiem,że istnieję,możliwośc sprawdzenia tego po numerze,dzwoniłam i cisza zero odzewu..

Gość nnnnnnnnnnnnkkkkkkkkkkk
daj link do tj aukcji, ok?

Gość ja bym nie zglaszala, poczta
nieraz opóźnia przesyłki... Zamawiam od lat przez allegro i nieraz czekałam po 2 tyg na wysylke... bez przesady, dopiero 8 dni temu zamawialas

A ja korzystam z usług pocztowych,od lat..Ostatnio nawet wysyłałam zwykły list który dotarł po dwóch dniach.Przekazy pieniężne trwają 5 dni,także nie jest źle;-)Poza tym dlaczego facet konsekwentnie mnie unika-nie odpisuje na maile i nie odbiera telefonów?

Gość ten sklep taki ladny to porazk
to jest zabawne, ze osoba, ktora prowadzi ten sklep (sklep taki ladny), sama oszukuje ludzi. Kupilam przedmiot u tej pani na allegro (nazwa uzytkownika Taki_ladny), oczywiscie przedmiot nie doszedl.