Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuska_185

torbiel w piersi

Polecane posty

Gość anuska_185

hej . dziewczyny mam 2 torbiele w prawej piersi i 1 w lewej. bylam wczoraj u ginekologa i stwierdzil ze jedna ta duza bedzie usawal przez biopsje, tylko zmrtwila mnie jedna rzecz nigdy nic mi z sutkow zadna wydzielina nie leciala a dzis jak lekko scinelam to cos polecialo, bardzo malutko, ale jestem wystarszone. czy to cos strasznego?

Gość anuska_185
pomozcie!

Gość ciekawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziwne. moja ginekolog mówi że torbieli się nie usuwa, same znikaja i się pojawiają może chce sprawdzić czy to torbiel czy guzek

Gość Carina22___
spoko... pewnie poleciał płyn do spryskiwaczy, albo płyn chłodniczy

Gość anuska_185
jedna mam wieksza dlatego doktor chce ja usunac, bardzo zabawne jakos mnie to nie bawi. niech sie udzielaja osoby ktore naprawde chca udzielic jakis informacji

Gość shanizzee
oszczędzisz na biustonoszach

Gość anuska_185
hamstwo poprostu...

Gość ksiezniczkabyc19
ile masz lat? odczuwalas jakies guzki ? albo bole?

Gość mądralisia
też kiedyś miałam, torbiel to norma u większości kobiet. jak mówił lekarz w kanalikach mlecznych zawsze jest jakaś ilość płynu i jak coś się zatka robi się torbiel. mi ściągał płyn strzykawką z igłą z tych większych, a małe muszą być i już

Gość anuska_185
mi ta wieksza tez sciagnie, ja mam 22 lata, ale panikuje i juz sobie wyobrtazam jakies choroby... w jednej piersi gdzie mam ta mniejsza torbiel to lekko mnie boli przy dosicku ale chyba to normalne, a ja duza nic nie boli

Gość anuska_185
mam pytanie do dziewczyn obeznanych w temacie. czy torbiel ma prawo bolec i nie musi oznaczac raka?

Gość anuska_185
mam pytanie do dziewczyn obeznanych w temacie. czy torbiel ma prawo bolec i nie musi oznaczac raka?

Gość hey there
wszystko zależy od obrazu torbieli na usg. torbiele wynikające z zaburzeń hormonalnych (np. wysoka prolaktyna) nie mają nic wspólnego z rakiem. tylko się je obserwuje i stosuje leczenie hormonalne, które powinno doprowadzić do ich zaniku. niektórzy lekarze machają na takie torbiele ręką, inni doradzają biopsję przy dolegliwościach bólowych lub dużej wielkości.

Gość anuska_185
tak jedna mam wieksza

Gość anuska_185
lekarz mowil ze nie mam sie czym martwic...

Witam, pierwszą torbiel miałam dwa lata temu, skończyło się biopsją. W listopadzie 2012 r. pojawiła się druga torbiel, taka ok. 10 mm. Z końcem maja w tym roku lekarz zrobił mi usg, okazało się że mam jeszcze mnóstwo maleńkich torbieli, a ta jedna jest bez zmian. Małymi kazał się nie martwić. Zrobił mi biopsję tej większej, zlecił mammografię. Czekam na wyniki, będą po niedzieli. Denerwuję się okropnie. Pozdrawiam was wszystkie, które macie takie problemy z piersiami jak ja.

Gość anuska_185
ja ostatnio slyhszalam ze moze lepiej nic z ta wieksza nie robic, bo biopsja jeszcze moze pogorszyc, to prawda?

Gość ....finka
Choroby kobiece ---porady---temat na forum

Gość gość
widzę że część osób robi sobie żarty a tu na prawdę nie ma z czego szczególnie że dziewczyna się denerwuje. Nie denerwuj się przeczytaj https://www.stolicazdrowia.pl/1750/torbiele-w-piersiach-przyczyny-objawy-leczenie-diagnoza/ torbiele często same znikają, można im w tym pomóc przez odpowiednie leki, czy warto usuwać? to już decyzja lekarzy, możesz się skonsultować z więcej niż jednym.