Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka784549474746

Czy to przez soję?

Polecane posty

Gość Anka784549474746

Kilka dni temu kupiłam kostkę sojową, którą spożywam na śniadanie w ilości 30 g ugotowaną z mlekiem sojowym. Zauważyłam niepokojące objawy w postaci nudności, zawrotów głowy i depresji, czy ma to związek z tym, że soją jest silnym alergenem? Próbuję to także powiązać z sobotnią podróżą do Krakowa samochodem podczas której niezbyt dobrze się czułam, ale czy utrzymały się ten stan do teraz? Z innej beczki. Czy sądzicie o spożywwaniu produktów sojowych? Moja mama twierdzi, że dla ludzi jest to niejadalne i że nadaje się do wykarmiania zwierząt.

Gość Anka784549474746
Bardzo mi zależy na Waszej opini, bo lubię soję, ale nie chcę sobie zrobić tym krzywdy. Wiadomo tyle się teraz o tym słyszy, że aż strach. Chociaż jakbyśmy mieli patrzeć pod tym kątem na każdy produkt, to okazałoby się, że nic nie nadaje się do spożycia.

Gość Produkty sojowe, nie
modyfikowane sa bardzo zdrowe, choc nie poleca sie ich jesc zbyt wiele mezczyznom z uwagi na hormony Nie wiem moze masz alergie na soje

Gość SOJA BLEEEEEEEEE
Ta soja ma w sobie fitohormony, które działają jak estrogeny, a przez nadmiar estrogenów ma się depresję i nadwagę!

Gość Kserksess_s
Jeśli zjadasz kostkę sojową - to jest to produkt wysoko przetworzony i raczej niezdrowy. Ponadto, soja, jest modyfikowana genetycznie - też bym uważała. I jeszcze jedno - twoja mama ma rację w kwestii karmy dla zwierząt. Soja była paszą i stosunkowo niedawno zrobiono jej trochę sztuczną reklamę i zaczęto pakować w ludzi 🖐️