Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skurcze w ciąży

czy twardnięcie brzucha pod koniec ciąży to są skurcze?

Polecane posty

Gość skurcze w ciąży

jwt.

Gość junn
no skurcze -albo przepowiadające albo już porodowe. Zależy jakie są te twardnienia.

Gość skurcze w ciąży
takie, że jak się położę to przechodzą boli mnie też w dole brzucha a lekarz mówi, że główka dziecka jest nisko od dawna, jestem w 35 tygodniu

Gość junn
no to przepowiadające -one są bezbolesne zazwyczaj i wyciszają się po pewnym czasie. Normalne -macica trenuje. Rób ktg to będzie jasne co tam ze skurczami.

Gość skurcze w ciąży
a ten ból w dole brzucha?

Gość junn
no to najczęściej jest tak że to wina ucisku główki na szyjkę macicy. Tak jak ci lekarz mówił.

Gość skurcze w ciąży
no właśnie ale jak główka jest nisko to znaczy, że poród już bardzo blisko i będzie przed terminem?

Gość junn
czy ja wiem. Nie powiedziane. Główka może zejść ale żeby zaczął się poród to prócz skurczy porodowych musi być też szyjka gotowa. A jaki stan szyjki u ciebie? Długość, twardość i rozwarcie.

Gość skurcze w ciąży
wiazytę mam za tydzień a 3 tygodnie temu lekarz powiedział, że szyjka ma konsystencję jakby to nie był 32 tylko 36 tydzień i podobno się skraca ale on mi nie dał żadnych leków ani nic!!

Gość junn
czyli że miękka? u mnie w 30tc szyjka była miękka a potem poszło skrócenie i niewielkie rozwarcie zewnętrzne. I cóż -urodziłam kilka dni po terminie. A do szpitala poszłam ze zgładzoną zupełnie szyjką. Leków nie dostałam żadnych tylko mialam się oszczędzać. A z ilu cm i na ile się skróciła? Bo samo skracanie to jedno a drugie to jak bardzo się szyjka skraca. U mnie zeszła z 3cm do 1cm a jak widać nawet przenosiłam.

Gość skurcze w ciąży
no u mnie tak samo z szyjką właśnie na 1 cm, w sumie dobrze by było pochodzić jeszcze ze 2 tygodnie

Gość skurcze w ciąży
1cm, zgładzona (ale nie wiem do jakiego stopnia), główka nisko od 2 miesięcy, oddycha mi się znacznie łatwiej, częściej twardnieje mi brzuch, pobolewa mnie czasem na dole w krzyżu.

Gość junn
ktg sobie zrób to się dowiesz co to za skurcze.

skurcze przepowiadające, a ból jest wynikiem tego, że pociecha się obsunęła mocno do dołu, gotowa do przyjścia na świat. Powodzenia :)