Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupiepytaniewiemwiem

czy mozna miec trzy cc?

Polecane posty

Gość glupiepytaniewiemwiem

czy przez cc mozna urodzic tylko dwoje dzieci?

Gość No to może...
Znam kobietę co miała 5 razy CC - przy trzeciej lekarz powiedział jej że to ostatnia, ale ta miała to w nosie. W obecnych czasach jeśli wszystko ładnie się goi to trzy razy można mieć CC. Moja znajoma ma 3 synów z CC i lekarz ostatnio powiedział że jeśli ma chęć to może jeszcze raz spróbować :D

Gość zenon zett
a czy po 1 cc mozna sie nie zgodzic na sn jesli nie minelo 2 lata? jest cos takiego?

Moja ginekolog mówi, że jak już raz kobieta miała cięcie, to przy następnym porodzie ma wybór, ale pewnie co szpital to obyczaj.

Gość zenon zett
ehh no wlasnie, i szukaj szpitala jak Cie bole zlapia...

Gość Mam dziecko 4m-ce
Rekordzistka w USA miała ich 10 :) U nas lekarze mówią o 3, góra 4 cc. Faktem jest, że po każdym cc (przy następnej ciąży i rozciąganiu się macicy) rośnie prawdopodobieństwo "rozejścia się" szwów wewnętrznych - i u każdej kobiety będzie inaczej, bo przecież mamy różną wytrzymałość mięśni i predysozycje do gojenia się ran. Jednym i czwarta cesarka nie zaszkodzi, a u innych lekarze powiedzą "basta, bo to niebezpieczne dla Pani życia" już po 2 zabiegach.

Gość zenon zett
problem w tym, ze ja mialam rok temu cc (posladkowe pol), teraz staram sie o dziecko i nie chce rodzic sn, bede szukac szpitala gdzie nie zmuszaja do sn, chocbym miala z wawy jechac gdzies w Polske

Gość Mam dziecko 4m-ce
Mi też ginekolog mówił, że jak się miało cc, to później ma się wybór. Więc zacznij od przepytania swojego ginekologa, bo możesz mieć cc na miejscu i za free :). A jak nie - wiem o 2 prywatnych szpitalach, gdzie cc nie jest problemem. Esculap w Bielsku Białej (500zł za cc i 3 dni pobytu) Profamilia w Rzeszowie (1500zł za cc i 3 dni pobytu).

Gość zenon zett
moj gin niestety nie pracuje w szpitalu, tylko prywatnie wiem tez, ze w Bialymstoku nie jest droga cc (mam tam szwagierkę) w wawie cholera wie, nie mozna sie od nikogo dowiedziec

Gość ta i psychiatra dla mamy
ja mialam 2 razy cc i nikt mi nie mowil ze ciaza 3 nie wskazana a jak cos by sie zaczelo dziac w trakcie to co po tem

Gość Mam dziecko 4m-ce
Z tego co czytałam o prywatnych klinikach w Wawie, to cc jest tam strasznie droga - cena oscyluje w okolicach 7.000-10.000. Zresztą - wujek Google prawdę Ci powie. Jak będziesz chciała poszukać, to znajdziesz. A zapytanie lekarza o wybór nic nie kosztuje :D. To, że Twój gin nie pracuje w szpitalu, to nie znaczy, że nie może Ci wystawić skierowania do szpitala. Zapytaj go po prostu, czy po cc masz wybór - jak Twoje dziecko ma przyjść na świat. Zawsze możesz też zmienić ginekologa, jeśli to jakiś problem.

Gość Jesienią będę miała
trzecie cc, mój lekarz nie widział przeciwwskazań, a odległoś mała III.2009, VIII.2010, i X.2012

Gość zenon zett
a jest ktoras z wawy?

Gość zaniepokojona po cc
jestem z Wwy

Gość zaniepokojona po cc
mialam 2razy cc. oby nie bylo kolejnej ciazy.jak bedzie to tylko cc :)

Gość benderd
ja mialam 2 cc, teraz jestem w ciazy i tez bede miala cc...po 2 pierwszych szybko doszlam do siebie...zamierzam rodzic ostatni raz i nie chce miec rozciagnietej pipki...

Gość mamapooodluszka
i jak się czujecie po tych porodach cc? Zalujecie, ze nie rodzilyscie sn ?

Gość kredycik na życzenie?
Uważa się że 3 cc to maksymalne obiciążenie dla macicy i organizmu. Ale zdarza się też 4 i 5 ale to już duże ryzyko. Wielkokrotnie cięta i zszywana macica może nie pełnić swojej funkcji prawidłowo. A co za tym idzie - problemy z donoszeniem ciąży, możliwe pęknięcia i krwotoki.

Gość kredycik na życzenie?
ja miałam cc i wszystko było ok - tak mogę rodzić chociażby i 10 dzieci:P Jak u mnie - mało bólu i zero powikłań - nawet środków przeciwbólowych nie brałam po wyjsciu ze szpitala bo taki "ból" dało się wytrzymać. Miewałam boleśniejsze miesiączki:)