Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupppppaa11

czy moja dwulatka mało mówi?

Polecane posty

Gość jupppppaa11

córka ma 23 miesiace i mowi : tak ,nie , papa,mniam mniam,pic, pepe na piłke, czesio(piesek) ,misa (piesek), pako (piesek) paja na paulinke kolezanke, bajka, banan, jajo, tam,tu,te, bam, bebe, mama,tata,dziadzio,baba, chodz, dzidzia,daj , mam , niania, czesc, hej, brum brum,aaa na spanie ,siii na siku,hau hau miauu, beee na baranka, koko, cwir cwir, lala, laura na misia, zaczyna tworzyc krótkie zdania typu mama chodz, mama mniam mniam, aaaa na spanie czy mam powód do zmartwienia ?moze logopeda?

Gość ta i psychiatra dla mamy
przestan wymyslac jest ok

Gość jupppppaa11
pytam bo inne dzieci juz mówią zdaniami? napiszcie ile mówia wasze prawie dwulatki?

poczekaj jeszcze ze 3-4 miechy, bedziesz sie modliła o chwile ciszy. moja tez przed 2 urodzinami mało mowiła, teraz ma 2 i 4miechy i milion pytan na mimute

jakie inne dwulatki? pokaz mi je. w grupie w zlobku sa dzieci od 1 roku i 8 msc do 2,5 roku. moze dwoje mowi pełnymi zdaniami. moja tez umie powiedziecc juz np. mama ja chce obiadek. a wczoraj np. weszla za kanape i krzykneła: na pomoc , utknęłam:D:D nie wiem skad te słowa zna:D a jeszcze w styczniu jak konczyła 2 lata to było tylko mama nie:D mama mleko:D

Gość malgosia i marysia po 5000
każde dziecko inne - dobrze, ze chociaz coś mówi, moja w tym wieku rzeczywiscie układala zdania 3-5 wyrazowe, ale jw. kazdy jest inny.

Gość sunnnyday
u mnie jak u dagny, znam to i mysle z tesknota o tej ciszy, ktora minela:)