Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liza_90

NIE GRATULUJĘ MŁODYM DZIEWCZYNOM CIĄŻY!

Polecane posty

Gość Liza_90

Wiadomo, że jak jakaś para spodziewa się dziecka to najczęściej jej się gratuluje. Jednak trochę śmieszy mnie jak jakaś nastolatka czy dziewczyna ledwo po 20-stce zajdzie w ciążę i zewsząd sypią się gratulacje. Wydaje mi się to takie nieszczere. Wiadomo, że zazwyczaj jest to wpadka. Poza tym znajomi, którzy gratulują i udają zachwyt nad ciążą pewnie w większości przypadków współczują takiej dziewczynie, myślą sobie "dlaczego się z chłopakiem nie zabezpieczyła", "teraz to już dla niej koniec wolności" itp. Zamiast tych fałszywych gratulacji bardziej pasowałyby jakieś słowa wsparcia typu: "jakoś sobie poradzicie", "nie łam się" itp. Najczęściej obserwuję coś takiego na Facebook'u. Dziewczyna wstawia zdjęcie w ciąży i wszyscy jej gratulują. Nie wierzę, że Ci wszyscy ludzie cieszą się razem z nią. Na pewno myślą sobie: "dobrze, że to nie mnie spotkało". Dlatego ja nie składam swoich fałszywych gratulacji.

Gość qwertymandia
a twoja mama ile miala lat jak urodzila pierwsze dziecko?

Gość jfdjfidghdigh
a co ma wiek do gratulacji?! ja nie uważam ciąży za atrakcję w żadnym wieku- i co? czy mam wg ciebie, kazdej ciężarnej mówić: "ale lipa! współczuję" pewne zasady kultury obowiązują i tyle. "dzień dobry" też się mówi nawet jak dzień jest do dupy, więc wsadź sobie te swoje pseudo mądrości i dociekania czy dziecko, to efekt 5 lat "starań" czy pęknietej gumy. robisz tylko z siebie idiotkę