Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego blizniaki

dlaczego teraz coraz wiecej ciaz blizniaczych ??

Polecane posty

Gość dlaczego blizniaki

Nie zauwazylyscie ze ilosc ciazy blizniaczych sie zwieksza ?? Kiedys rzadko kiedy mozna bylo spotkac blizniaki. Mieszkam w niewielkim miasteczku ( okolo 15 tys ludzi) i powiem wam ze co chwile dochodzi jakis wozek z blizniakami . Dzis u lekarza widzialam 2 matki z blizniakami . Ciekawa jestem jak to jest u was?? jak myslicie co na to wplywa ? Srodki antykoncepcyjne czy inne czynniki ?

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvccc
no logiczne. tabletki, anty, sztuczne zapłodnienie, tj. inseminacje, in vitro itd. wiele kobiet sie leczy hormonalnie. i stąd :))) i dobrze :)))))))))) musimy się rozmnażać;)

Praktycznie same ciąże wspomagane. Znam 3 pary bliźniąt świeżych i każde było z leczenia niepłodności. Lekarze dają leki na zwiększenie płodności a potem są bliźniaki.

Gość elmery
teraz swiat jest inny, sztuczne zaplodnienie i leki hormonalne to jedno, inna sprawa to zywnosc modyfikowana genetycznie, kurczaki, jajka itd. zawierajace hormony, to wszystko sprzyja ciazom blizniaczym, do tego witaminy ktore niby tez cos w tym moga pomoc, teraz kazda kobieta lyka witaminki, kiedys tak nie bylo. wszedzie pelno hormonow chociaz nie zawsze o tym wiemy, a przeciez jesc musimy.

Gość elmery
sama pozbieralam info na temat jak naturalnie poczac bliznieta i mam nadzieje, ze mi sie to uda :)

Gość farnka
a podzielisz sie tymi sposobami ?:)

Gość iiuytrew34567u8ijnhbv
hmm ja nie stymulowalam nie bralam hormonow nie wspomagalam sie i mam blizniaki mimo ze w rodzinie nie bylo,takie czasy jedni nie moga to inni nadrabiaja natura jest madra!

Gość elmery
tego jest sporo, co jesc, jakie witaminy przyjmowac itd. wygoogluj sobie jak naturalnie poczac bliznieta a znajdziesz sporo rad ;) ja szukalam po angielsu, bo na polskich stronach jest jednak tego niewiele...

Gość elmery
wedug badan za 50 lat juz co druga ciaza bedzie blizniacza...

Gość zbyt szybko psuja relacje
po in vitro.

elmery ale powiedz mi ty naprawde myslisz ze blizniaki to taka zajebista sprawa? ja juz wiem ze to cholernie ciezki kawalek chleba...nie mowie ze to zle ze sa ale prawda jest taka ze blizniacze maciezynstwo odbiera sporo radosci ,bo wielokrotnie wyrzucasz sobie ze ktos moze dostal zbyt malo czulosci a moze nie po rowno moze ktores dziecko przez to ucierpi ...ja tak mam i uwierz nie umiem sie tego pozbyc a chcialabym...

Gość elmery
ale ja mam juz dzieci i wiem co to znaczy :) i chcialabym miec jeszcze dwoje ale niekoniecznie dwa razy byc w ciazy, dlatego sprobuje. wiem, ze ciaza blizniacza wiaze sie z ryzykiem, do tego u mnie jest dodatkowo genetyczne obciazenie bliznietami, wiec moze sie uda. nie chce robic nic na sile, nie chce in vitro, chce sprobowac naturalnych sposobow, moze sie uda, moze nie, zobaczymy :)

W UK jest duzo ciaz mnogich .. Ale tutaj jest to spowodowane tym.ze kobietki juz od wczesnych lat wspolzyja i stosuja dostapna za darmo antykoncepcje,zaczynaja wspolzycie w wieku 13-14 lat i jak chca zajsc w ciaze to maja za soba dlugi kilku letni cykl zazywania hormonow..

no ja tez mam dzieci i uwierz mi to nie pomaga:)teraz oboje zabkuja naraz ...wczesniej wspolnie kolkowali ...nie wyobrazasz sobie jakie to fajne ...kocham moje dzieci ale czasem opadaja mi rece bo jestem sama moj M pracuje dosc duzo bo i potrzeby blizniat sa dos spore...

Gość elmery
dziekuje za troske, to mile tym bardziej, ze sie nie znamy :) no coz wiem czym "to grozi" ;)i troche sie tego boje, ale wiecej plusow niz minusow jest w mojej sytuacji wiec bardzo chcialabym, aby sie jednak udalo :) jak sie uda to sie podziele moimi sposobami. dodam, ze zaczelam je stosowac od poprzedniego cyklu i rozpoczecie staran planujemy na sierpien/wrzesien i jak sie uda to o tym napisze.

Wiecej? czy ja wiem??Ja żadnych nigdy pigułek nie wpierdzielałam,ani nie leczyłam sie na hormonalne zaburzenia a mimo tego moja pierwsza nieplanowana ciąża okazała się bliźniacza (parka )