Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pięknisia

Posłoneczne plamy na twarzy

Polecane posty

Gość Pięknisia

Po ostatnich wakacjach pojawiły mi się na twarzy ciemne plamy. Jakby piegi, tylko jaśniejsze. Najwięcej na nosie i czole. Na czole pozlewały się w większe skupiska i wyglądają jak łaty. Podejrzewam, że to od słońca. Nie ma tragedii, ale z bliska widać i powoli zaczyna mnie to wkurzać. Ostatnio w TV reklamują specyfiki na przebarwienia typu: ESTEE LAUDER Idealist Even Skintone Illuminator, czy CLINIQUE Even Better Clinical Dark Spot Corrector Ceny tych kosmetyków niezbyt zachęcające, więc pytam: czy ktoś używał tego, ale tak przez dłuższy czas? Czy jest to rzeczywiście skuteczne i warto wywalić na to kasę?

Gość do do mam 2 przed 30
szkoda kasy zerowe działanie,próbowałam mnie przebarwienia usuneła kosmetyczka, kwasami, i mikrodembrazją niestety jesli już raz sie pojawiły to już beda sie pojawaić coraz czesciej. Jesli chce ich uniknąć to faktor 50 na twarz, a opalanie tylko "z tubki" :o

Gość do do mam 2 przed 30
mam 36 lat i te plamy dopiero pojawiły sie na ostatnich wakacjach, mimo ze opaląłm sie dość intensywnie całe życie Nawet jesli je "wybielisz" i znikną, to po wystawieniu twarzy na słońcu wyjda te + jeszcze nowe tak mi powiedziała kosmetyczka

Gość 38 latka plamiata
Mam ten sam problem na razie testuję krem z serii med Ziaji (kupisz w aptece, niedrogi ok 20 zł) jeden krem jest z filtrem na dzień, drugi przeciwzamrszczkowy, wybielajacy na noc oraz tonik Flos Leku White and Beauty (20 zł) dodatkowo smaruję twarz filtrem 50 krem stosuję od dwóch miesięcy, tonik od miesiaca jest trochę lepiej

Mam ten sam problem - plamy na czole. Śmieję się, że wyglądam jak Girbaczow:P Próbowałam pozbyć się ich u kosmetyczki stosując peelimg migdałowy, ale niewiele to pomogło, niestety. Do tego mikrodermabrazja i też nic. Jesienią i zimą plambledsza, ale wystarczą pierwsze promienie słońca wiosennego i plama ciemnieje. Teraz zamierzam skonsultować tę plamę z dermatologiem i porozmawiać o laserowym pozbyciu się tego świństwa.