Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoby z wadą wymowy

Osoby z wadą wymowy? Pytanie?

Polecane posty

Gość osoby z wadą wymowy

Czy można u dorosłej osoby zlikwidować wade wymowy u logopedy? u człowiek 18-23letniego czy na to już za późno?

Gość osoby z wadą wymowy
A jak ktoś do tego ma nie wyćwiczony głos. Niby męski ale lekko dziecinny to też można wyprostować ten głos u logopedy? Brat ma problem bardzo poważny i bardzo przeżywa to że nie może mówić jak mężczyzna. Mój takim głosem dziecięco-męskim i w dodatku w mowie zamiast c wychodzi mu s zamiast cz wychodzi mu sz i tak myli literki.

Gość osoby z wadą wymowy
Tylko ze brat przez to stal sie inny, jest zamkniety w sobie, malo mowi wsrod znajomych po prostu z tego powodu byl wysmiewany w szkole. Myslisz ze to ta sie zwalczyc?

Gość oczuwiście, ze się da
moja siostra zaczęła chodzić jak miała 35 lat :-D parę miesiecy i po kłopocie, a tyle lat się męczyła

pewnie, że można. pamiętam, że w "tap madl" była jedna laska, która kiedyś się jąkała i potem przeszła terapię. chyba Joanna jej było. inne wady też raczej są usuwalne.

Gość wiesz autorko ja też znam
osobe która w wymowie c stawia s i powiem ci jedno jako przyszła pani logopeda - taka osoba nie ma szans. Raz jak byłam na praktykach u pani która prowadzila sesje z pacjentami to potem po prostu zadzwoniłam do siostry która jest psychologiem i obie sie śmiałyśmy że my na takich ludziach którzy mają problemy ze swoim stanem psychicznym i ze swoim stanem mowy będzie zarabiać pieniądze :D