Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama 1985...

prosze o porade -alimenty

Polecane posty

Gość moja siostra tak ma.
u mnie tak jest. płaci dziadek dziecka bo ojciec się uchyla. teraz napisałam o podwyzkę to dziadek zrobił z siebie nędzarza,i chcą mnie odesłać do funduszu alim. nie zgodze się na to za nic w swiecie.

Gość mama synkaaaaaa
nawet jesli tatusiek nie pracuje sąd zasądzi alimenty, ewentualnie beda z funduszu a tatuskowi bedzie dlug wobec państwa rosł :-) jeśli płacil i nazywał to w przelewie 'alimenty' to sad uzna ze byly to pieniadze wplacane na potrzeby dziecka :-) do tego zeby dostac alimenty nie trezba sie targac po sadach, niektorzy faceci sie poczuwaja i bez orzeczenia sadu placa :-)

Gość mlodamama 1985...
ja sie z nim nie dogadam, nie dosc ze mnie zostawil to jeszcze kolo dupy teraz robi....mamy ani taty nie ma. A za alimenty juz nie jeden poszedl siedziec. A jak wyglada taka sprawa alinmentacyjana i co jesli on ma na siebi dwa samochody i mieszkanie..?

Gość mlodamama 1985...
zreszta jezeli chcialabym skorzytac z pomocy spolecznej to musze miec kwitek o alimenty.... boze nie dosc ze sama mojego Maluszka wychowuje to jeszcze tyle pieprzonej biurokracji....

Gość mlodamama 1985...
ps do moja siostra tez tak ma mozesz opisac dokladniej swoje sytuację...?

Gość perda
powiem ci, ze sad to panstwo w panstwie...mozesz zbierac dowody i kwitki, a sedzia i tak sam osadzi, jak bedzie chcial...wydaje mi sie, ze mniej niz 400 zl nie dostaniesz, na wiecej bym nie liczyla, jesli nie ma stalego zatrudnienia...jesli trafisz na sedziego, ktory sam musial placic alimenty i zona ciagle go scigala...to masz przewalone, jesli natomiast na takiego, ktorego np. corka sama sadzi sie o alimenty to moze bedziesz miala wiecej szczescia.. znam to z autopsii..

Gość moja siostra tak ma.
to znaczy co chciałabyś wiedzieć? ojciec dziecka nie płacił 2,5 roku,więc złozyłam pozew o alimenty od dziadka. zasądzili płacić dziadkowi w 2006 r 300 zł na wnuka, w lutym bieżącego roku złozyłam o podwyzkę na 700, a dziadek dziecka zrobił z siebie na sprawie nędzarza który zyje za złotówkę i chcą mnie odesłać do funduszu alimentacyjnego. za nic w swiecie na to nie pozwolę. BO wnioskuję o 700 zł,a z funduszu daja maksimum 500. poza tym alimenty z funduszu zależą od dochodów,jeżeli o 1 zł przekroczysz próg dochodowy to alimenty zabiorą.

Gość mlodamama 1985...
jak to od dochodow ..? twoich...? tzn mamy..? jakby abstrachujac ojciec dziecka zmarl to dziecku sie nic nie nalezy...? tak jak pisalam u mnie , ojciec dziecka jest sierotą po prostu puszka pandory w jednym...:)

Gość mlodamama 1985...
podnosze

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkbbbb
Dziecko miałoby rentę,pod warunkiem,ze było by ze związku małżenskiego lub uznane. Pod uwage bierze sie twój dochód- na ciebie i dziecko (nie moz przekroczyc jakiejsc magicznje kwoty- pewnie ponad500 zł

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkbbbb
Swoją drogą, jak młoda, inteligentna dziewczyna (sądząc po asystenturze na uczelni), wdała się w związek z kryminalistą, alkoholikeim i alimenciarzem???? (starcze dziecko z poprzedniego związku).

Gość mloda mama1985
to o asystenturze i budowlańcu było podszywem jednakze sama sie sobie dziwie, zawsze mialam pokrecone zycie ale ojciec dziecka jest totalnym ....sama nie wiem, nie chce pisac bledem poniewaz mam swoją Niunie z nim, nie wiem... nieporozumieniem!!!!

Gość mloda mama1985
alkoholikiem nie jest, nie pije wogole reszta sie zgadza