Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poweselna

mrożenie sezonowych warzyw

Polecane posty

Gość poweselna

Czy mogę zamrozić sezonowe warzywa takie jak botwinka czy szparagi? A jeśli tak, to jak najlepiej to robić? Za chwilę skończy się sezon na nie, a pewnie tak jak większość czasem tęsknię jesienią za takimi wiosennymi smakami. Czytałam o tym, że można takie "koncentraty" warzywne przechowywać w słoikach, ale nie mam za bardzo miejsca w piwnicy, więc wolałabym dwie-trzy porcje władować do zamrażarki. Tylko czy to ma sens?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pamela Andersen
Ja co roku mroze szczaw, grzyby lesne, czasem truskawki. Koperek i natke tez. Te ze sklepu zima calkiem inaczej smakuja, a w doniczce miec nie moge, bo kot mi zezre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fridge
Zawsze mrożę szparagi w sezonie. Jest sens jak najbardziej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podziwiam, że macie miejsce :D ja mam zamrazalnik z trzema wielkimi szufladami, a jest problem ze schowaniem lodów na deser :/ ciągle jest coś pilnego do zamrożenia, głównie chyba krokiety i pierogi..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×