Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jflrtft

Czy któraś z was byla au pair?

Polecane posty

Gość jflrtft

Zastanawiam się nad wyjazdem i czy w przeciągu 3 miesięcy mój angielski poprawi się w jakimś znaczącym stopniu?

Gość jflrtft
czy Twoj jezyk wloski okreslilabys jako podstawowy ?

Gość jflrtft
dziewczyny, jak myslicie, po jakim czasie zaczne rozumiec co sie do mnie mowi? Mowie plynnie po niemiecku, ale chcialabym tez swobodnie komunikowac sie w jesyku angielskim, jest na to szansa po pieciu miesiacach? Chodzi mi o swobodna komunikacje

Nie, ja wyjechalam do Wloch ze srednia znajomoscia (chodzilam na kursy), na miejscu poprawilam sie wzgledem mowy oraz slownictwa. W wolnym czasie staralam sie czytac sporo gazet. Po powrocie do Polski znow zapisalam sie na kurs a potem wyjechalam juz do Wloch na studia.

no pięć miesięcy to w sumie sporo, myślę że szansa jest spora....ALE czy czasem nie jest tak, że musisz w miarę przynajmniej płynnie mówić juz przed wyjazdem?

Mysle, ze jesli zaczniesz sie intensywnie uczyc, czytac po angielsku plus nawet ten wyjazd to sa szanse.

Gość jflrtft
super! Przez jaką agencję jechałyście i jakie były wasze host family?

Ja jechalam przez Au Pair Anya z Wroclawia i bylam u dwoch rodzinek. Przed dwa mies u jednej i ni czulam sie dobrze, natomiast ta druga przez miesiac byla fajna.

Gość chyba zwariuje z niewyspania
ja bylam au pair w niemczech i powiem ci szczerze, ze w ciagu 6 miesiecy nauczylam sie wiecej niz prze 4 lata liceum (chodzi mi o jezyk oczywiscie :D )

Zazwyczaj to jest tak, ze jesli chcesz jechac np. do usa czy do anglii to po angielsku musisz mowic biegle i bez problemow, bo jak sie porozumiesz w rodzina, a co dopiero z dziecmi? Oczywiscie, jezyk moze sie poprawic, ale to nie jest kurs jezykowy, ze pojedziesz sie dopiero uczyc

Ja byłam au pairką dokładnie osiem lat temu przez trzy miesiące. Jechałam z takiej szkoły językowej JDJ Bachalski. Nie wiem czy ona jeszcze istnieje. Moja host family była całkiem ok. Matka i jedno dziecko. Chłopiec grzeczny, nie narobiłam się dużo:) Oj kiedy to było:)

U mnie byl wymog by znac troche jezyk. Musialam miec nawet zaswiadczenie, ze sie go ucze.

Gość jflrtft
pocieszające, naprawde. Moj angielski w gruncie rzeczy nie jest taki zly, ale wole sie asekruwac mowiac, ze jest podstawowy

Gość igagagga
ja bylam aupair w usa przez rok. Pojechalam od razu po maturze. Latwo nie bylo, ale z perspektywy czasu mam same dobre wspomnienia. Angielski juz przed wyjazdem mialam na bardzo dobrym poziomie

Gość jflrtft
Monia, bzdury opowiadasz. Moja kolezanka pojechała praktycznie bez jezyka, teraz po 2-och latach idzie jej swietnie

Gość porque te vas
ja byłam masakra ludzie beznadziejni ciągle czegoś chcieli bachory nieznośne a ojciec tych dzieci stary zboczeniec ciągle się do mnie dobierał

Moze to zalezy od wymagan rodzinki? Niektore wola au pairki co wladaja biegle a niektore wola te co umieja tak troche.

Gość igagagga
z wlasnego doswiadczenia powiem ze dziewczyny z dobrym ang trafialy do lepszych rodzin (bogatsze rodziny, ladniejszy dom, klasa wyzsza) a te z gorszym do biedniejszych rodzin (maly pokoj, czesto imigranci itd)

Gość chyba zwariuje z niewyspania
u mnie wymagane byly podstawy tylko. Mialam to szczescie, ze trafilam do rodziny wloskiej-( ojciec dzieciakow w niemczech od 30 lat, matka15) i jeszcze niemiecki kaleczyla :D mi bylo dosc latwo sie z nimi dogadac, bo wiadomo, ze z obcokrajowcami zawsze latwiej niz z rodowitymi mieszkancami (przynajmniej dla mnie). A dodam, ze znalam tylko podstawy

monia guziczek Ty sie pierw dowiedz DOKLADNIE na czym polega program au pair :o :o :O Ten program jest po to, aby dziewczyna poznala nowa kulture i jezyk w zamian za lekkie prace domowe i opieke nad dziecmi!!!!!!!! Nie musisz mowic plynnie, zeby wyjechac do danego kraju!!! Ja bylam au pair myself i swietna przygoda jesli trafisz na fajna rodzine!! Najlepiej to trafic do rodizny z malymi dzieciaczkami do lat 3! Bo te starsze to juz wredne potrafia byc i sa zazwyczaj rozpieszczone :(

Ten program sluzy nauce jezyka. Ja zawsze szukalam rodzin prywatnie. Pierwsza byla super, ale zycie sie im tak skomplikowalo, ze musialam poszukac innej. Ta druga to bylo pieklo. Zrezygnowalam i znalazlam prace jako niania :)

Gość jflrtft
mnie najbardziej interesuje czy dam rade podszkolic przez ten czas jezyk. Bo to dla mnie priorytet

Gość jflrtft
czekoladowa broszka- a co się dokładnie działo?

Gość jflrtft
ja mam wrazenie, ze generalnie wiele osob ma mile wspomnnienia