Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Debo

Jaka lustrzanka będzie dla mnie najlepsza?

Polecane posty

Nie znam się na fotografii, potrzebuję lustrzanki do ładnego robienia zdjęć. Najbardziej zależy mi na rozmazanym tle na zdjęciu. Chcę się skupić na robieniu portretów(rodzinie, sobie, zwierzętom) Jeżeli chodzi o cenę, to nie musi być ona ekstremalnie droga, bo nie potrzebuję wielu opcji, z których nie będę potrafiła korzystać, a ta jedna z rozmytym tłem interesuje mnie najbardziej. Może być tysiąc coś złotych (aby był dobry i żeby nie rzucić pieniędzy w błoto), ale jeżeli będzie droższy, to nic się nie stanie.

za rozmycie tła na zdjęciach odpowiada w najwięjszej mierze obiektyw, nie sama lustrzanka... jak chcesz robić portrety tanim kosztem, to kup sobie obiektyw stałoogniskowy, najlepiej bardzo popularny 50mm f/1.8... praktycznie każdy producent lustrzanek takowy obiektyw posiada i zazwyczaj jest w przystępnej cenie (najtaniej u Canona - ok 400zł nówka), ale najlepiej się zorientuj przed wyborem danego systemu w jakiej cenie mają... z góry tylko przestrzegam przed Nikonem, bo do najtańszych korpusów niestety trzeba kupić obiektyw z silnikiem, który kosztuje jakieś 800zł, inaczej nie będziesz miała autofocusa jak jesteś początkująca, to najlepiej kup zestaw z podstawowym obiektywem 18-55mm (kazdy producent takowy posiada), który sprawdzi się w wiekszości sytuacji i najlepiej w krótkim czasie dokup stałkę 50mm f/1.8, która Ci da o niebo lepsze portrety ;)

Gość feniorkaa
Nie ma sensu zakładać nowego tematu dlatego napiszę Wam w tym, że w sklepie e-oko.pl jest bardzo duży wybór lustrzanek, a co najlepsze obsluga tego sklepu sluzy swoja pomoca i rada ja wlasnie dzieki nim wybralam najlepszy dla siebie aparat ;)