Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sweet diary

Czy istnieje jakaś granica między zwierzętami, które wolno zabijać a które nie?

Polecane posty

Gość Sweet diary

To samo tyczy się np. znęcania nad zwierzęciem. Nikt nie poda do sądu kogoś, kto obrywał pająkowi nogi. Za to samo na psie czeka kara (za łagodna!). Czy można zabić np. myszę?

Gość lipa czkapka
jedyne zwierzę które chętnie bym wytępiła to człowiek :O

pajak nie odczuwa bolu - to tak na poczatek ;) wg mnie ZADNEGO zwierzecia (kregowce) nie mozna zabijac dla przyjemnosci, dla zabawy. O znecaniu sie nad jakimkolwiek zwierzeciem nie wspominajac w ogole... Natomiast jesli zostaje sie zaatakowanym przez jakies zwierze to tez nikt nie bedzie patrzec - ''ojej, bo to biedny piesek/lisek/misiek'' To samo sie tyczy zabijania zwierzat dla jedzenia - jestesmy miesozercami, wiec nie widze nic zlego w zabijaniu zwierzat by moc zaopatrzec sie w mieso. - ALE! : kiedys polowalismy w dzungli, dzisiaj hodujemy zwierzeta specjalnie w tym celu. Kiedys zwierzetom oddawano hold, byly zabijane szybko i tak by bylo to najmniej bolesne, szanowano je jako ''dar od bogow''. DLatego tez nie toleruje masowych ubojni, gdzie zwierzeta sa bestialsko traktowane, rozpruwane zywcem, katowane. MOZNA to zrobic dobrze, wystarczy chciec a nie patrzec na pieniadze zyski i straty :o

Gość Sweet diary
Źle to zabrzmiało... Ja sama kocham zwierzęta, mam dwa psy, dwa koty, papużkę i świnkę morską :/ Tylko tak pomyślałam, czy istnieje jakieś prawo które np pozwoli na ukaranie kogoś kto zabije myszę. Bo psa (nawet zastrzykiem) zabić nie można, zgadza się?

Gość 67par
Ludzie, czy ktoś was uczył odmieniać przez przypadki? Nie mówi się, że zabija się (kogo?co?) myszę tylko mysz.

Gość Sweet diary
Biegnę po popiół, by posypać nią głowu :P