Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsza o rok

miałam wczoraj urodziny. i zupełnie nikt nie o niech nie pamiętał...

Polecane posty

Gość starsza o rok

miałam wczoraj 25 urodziny. i chyba tylko moje psy o nich pamiętały, bo były nad zwyczaj grzeczne i synek w brzuchu, bo kopał aż za mocno... do jebanej północy czekałam, łudziłam się, że może ktoś sobie przypomni i durne życzenia sms-em przyśle. nikt. mąż, siostry, mama, koleżanki z pracy, kuzynki, z którymi widzę się codziennie, bo mieszkamy obok siebie.... nikt. i uświadomiłam sobie ile dla nich wszystkich znaczę.

Gość kawaw_zmklekiem
Mama i mąż zapomnieli ??

Gość starsza o rok
skoro nawet głupiego "wszystkiego najlepszego" od nich nie usłyszałam to jak inaczej mam to sobie tłumaczyć?

Gość starsza o rok
i nie chodzi mi o jakieś prezenty, o imprezę niespodziankę z tortem. o pamięć, o zwyczajną pamięć... jak kładłam się spać to było mi tak strasznie przykro, popłakałam się z tego wszystkiego.

Gość jhsajcflk
to im to powiedz..

oj chyba za bardzo bierzesz to do siebie. ciesz sie, ze bedziesz miec dziecko i na tym sie skup - masz powody do radosci

W takim razie wszystkiego z okazji urodzin jak najszybszych synka narodzin by w taki szczególny dzień mógł Swoją mamę ukochać i powiedzieć, że zawsze będzie ją kochać Pozdrawiam

Gość starsza o rok
cieszę się bardzo, że będę miała dziecko, ale co ma jedno z drugim? u nas nigdy nie obchodziło się imienin tylko właśnie urodziny. i to nie jest tak, że cały dzień z niecierpliwością czekałam na życzenia, w sumie sama dopiero po południu sobie przypomniałam, że to dziś. tylko jak wieczorem sobie usiadłam i uświadomiłam, że kurczę nikt nie zadzwonił, nie napisał.. 3 tygodnie wcześniej urodziny miała moja starsza siostra. i mama dla niej tort upiekła i pojechała z nim 120 km. a ja mieszkam od mamy 11 km dalej...

Gość ja1706
Właśnie powiedz im to co czujesz a z mojej strony życzę Ci aby synek urodził się zdrowy a następne urodziny minęły Ci szczęśliwie. Pozdrawiam

Gość starsza o rok
męża jeszcze mogę zrozumieć, od rana do nocy zapiernicza najpierw na etacie, a później na budowie naszego domu, wychodzi o 4 rano, wraca koło północy i wiem, że jest zarobiony i może nie w głowie mu takie pierdoły, bardziej się dla mnie liczy że dba o nas niż jakieś tam daty i życzenia, ale jakoś tak na serduchu przykro było...

Gość ja1706
To jest naprawdę przykre ale więcej niż rozmowa z bliskimi nie możesz zrobić.

Gość mika raine
Ja miałam we wtorek imieniny. Mój mąż również nie pamiętał. Jesteśmy razem 11 lat. I od zawsze obchodzę imieniny 29 maja a On 1 czerwca. Wiedząc o zbliżających się swoich imieninach logiczne, że mógłby pamiętać o moich. Jak mu przypomniałam wieczorem to się zmieszał i wielce zaskoczony "Taaak?? Masz imieniny dzisiaj? Zapomniałem. Sorry." I to wszytko!!! Nie powiedział nawet "Wszystkiego najlepszego" Tylko "Zapomniałem. Sorry." A ja idiotka już 2 tygodnie temu zamówiłam mu 6 kilo tortu, by mógł na swoje imieniny zawieźć do pracy. A na własne nawet "wszystkiego najlepszego" od niego nie usłyszałam. Tym bardziej mi przykro bo teść nawet z zagranicy dzwonił i złożył mi życzenia. Nie mówiąc, że cała rodzina w Polsce pamiętała. Baaaa, zadzwoniła nawet dziewczyna mojego szwagra, którą widziałam może ze 4 razy w życiu!!!

Gość ja Ci dam radę jedną
olej ich też. kiedy Ty się starasz, to wszystko pięknie, ale o Tobie nikt nie pamięta. jesli teraz Ty olejesz ludzi, to będą mieli oczywiście WIELKIE ŻALE do Ciebie. To wtedy im powiedz, co myślisz. i tyle. tak to bywa. znam to uczucie.

Gość Ja Ci dam radę też taką
olej ich też. kiedy Ty się starasz, to wszystko pięknie, ale o Tobie nikt nie pamięta. jesli teraz Ty olejesz ludzi, to będą mieli oczywiście WIELKIE ŻALE do Ciebie. To wtedy im powiedz, co myślisz. i tyle. tak to bywa. znam to uczucie.

Gość mika raine
Ja miałam we wtorek imieniny. Mój mąż również nie pamiętał. Jesteśmy razem 11 lat. I od zawsze obchodzę imieniny 29 maja a On 1 czerwca. Wiedząc o zbliżających się swoich imieninach logiczne, że mógłby pamiętać o moich. Jak mu przypomniałam wieczorem to się zmieszał i wielce zaskoczony "Taaak?? Masz imieniny dzisiaj? Zapomniałem. Sorry." I to wszytko!!! Nie powiedział nawet "Wszystkiego najlepszego" Tylko "Zapomniałem. Sorry." A ja idiotka już 2 tygodnie temu zamówiłam mu 6 kilo tortu, by mógł na swoje imieniny zawieźć do pracy. A na własne nawet "wszystkiego najlepszego" od niego nie usłyszałam. Tym bardziej mi przykro bo teść nawet z zagranicy dzwonił i złożył mi życzenia. Nie mówiąc, że cała rodzina w Polsce pamiętała. Baaaa, zadzwoniła nawet dziewczyna mojego szwagra, którą widziałam może ze 4 razy w życiu!!!

Gość starsza o rok
a co mam im powiedzieć? mam się o życzenia upominać? "cześć mamo, dzwonię Ci powiedzieć, że zapomniałaś wczoraj mi życzenia złożyć.."

Gość ja1706
nie o życzenia bo teraz to i tak za późno, powiedz że jest Ci przykro że zapomnieli

Gość KeeperOfSecrets
mika raine > też miałam 29 maja imieniny :) (Magda) i też mąż zapomniał. Przypomniałam mu po południu, ale drocząc się, bez fochów. Też powiedział "sorry, zapomniałem" i dodał "wszystkiego najlepszego". Pomyślałam że odbębnił, było mi trochę przykro, ale postanowiłam nie kłócić się o takie pierdoły. Gdy poszłam do łazienki, chyłkiem przemknął do kwiaciarni i kupił bukiet róż. I dopiero wtedy złożył porządne życzenia :D Co do autorki - straszne, nie chce mi się wierzyć.Matka zapomniała? A może to Tobie pokićkały się daty?

Gość AS26
Najlepsze, najserdeczniejsze życzenia :) Uszy do góry. A na przyszłość zabezpiecz się zawczasu rozsyłając zaproszenia, zacznij wszystko organizować z kilkudniowym wyprzedzeniem. Dzięki temu bliscy na pewno nie zapomną - zwłaszcza mąż, narażony na kilkudniowy przedurodzinowy stres ;) A może by tak jakieś poprawiny w ten weekend, co? I nie rób ludziom wyrzutów, że nie pamiętali - żyjemy w takim pędzie, że i sprawy pierwszorzędne potrafią umknąć. Grunt to nie przejmować się za bardzo i w miarę możliwości nadrobić niedociągnięcia. Ty masz taką szansę, bo zapraszając na niedzielne popołudnie mamę, kuzynki, przyjaciół przypomnisz, że nie pamiętali, zarazem nie okazując urażenia.

Gość da sie przezyc
ja tez wczoraj mialam 25 lat :) jak milo ze ktos tez sie starzeje hehe Nie przejmuj sie tym ze zapomnieli. Pewnie ci przykro, ale jak oni beda mieli urodziny i ty bedziesz pamietac bedzie im glupio.. Jak znam siebie przypomnialabym przy okazji ze mialam urodziny, tym bardziej takie okragle. Pewnie sie spesza :P

Gość śmiech mnie ogarnia jak czytam
"I nie rób ludziom wyrzutów, że nie pamiętali - żyjemy w takim pędzie, że i sprawy pierwszorzędne potrafią umknąć." dla mnie to kiepska wymówka. co to kurwa znaczy, że żyjemy w takim pędzie? gówno prawda. ma sobie sama organizować za kasę przyjęcie, żeby dać innym do zrozumienia, że ma urodziny? chore. chodzi o zwykłą czekoladę za 2zł, a nie o przyjęcie.

Gość AS26
Taka postawa roszczeniowa - mnie się należy (pamięć, czekolada, kwiatki) powoduje właśnie takie sytuacje jak powyżej + kwasy gratis. Trzeba wyjść do ludzi, pokazać im swoją życzliwość, a oni z czasem sami z siebie się zmienią na dobre. Tak to działa przynajmniej w moim otoczeniu - sposób niezawodny i sympatyczny. Nie wszyscy mają wrodzona empatię, nie każdy ma w głowie kalendarz. Nie usprawiedliwiam tego oczywiście, ale takie życzliwsze podejście z reguły rozwiązuje sprawę.

Gość surutututututut pęczek dututu
Postawa rozczeniowa??? Bo chce, żeby ktoś pamiętał o jej urodzinach?? No kurwa. Zwłaszcza gdy ona pamięta o innych??? Chyba ktoś na głowę tu upadł. W jakich czasach kurwa zyjemy, że proste złożenie życzeń na urodziny osobie z rodziny, podklreślam, a nie jakiemus znajomemu, którego widzi się raz na rok, jest czymś kurwa nadzwyczajnym. Autorko posta, ja bym Ci radziła zrobic to samo, może jesteś za dobra dla nich, a nikt tego nie docenia. Będą urodziny matki, milcz jak zaklęta, niech zobaczy jakie to uczucie. Ja bym się kurwa obraziła, bo co to ma być, to jest twój dzień, a ludzie powinni sami z siebie pamiętać, Ci najbliżsi. I tak zasługujesz na to, żeby zrobili ci niespodziankę i kupili tort. Nie daj sobie wmówić, że jest inaczej i że oczekiwanie zyczeń w urodziny to postawa rozczeniowa. No padłam po prostu po ostatnim komentarzu.

Gość weeejherlaaaand.
o moich też nie pamięta nikt z rodziny, tylko znajomi . :O a każdy tylko sie dopomina jak jest ich ''dzień'' :O

Gość starsza o rok
postawa roszczeniowa, bo w urodziny liczyłam na tel od mamy albo sióstr? aha... no spoko. bo to tak wiele. to może zapomnijmy o rodzinie, olejmy to, że komuś coś może sprawić przyjemność i w ogóle nie utrzymujmy kontaktów, bo po co... może zapomnę o głupim dniu matki, dniu babci, dniu kobiet, o świętach... może życzenia urodzinowe to i jest pierdoła średniego znaczenia, ale według mnie właśnie dzięki takim pierdołom w rodzinie jest tak jak być powinno.

Gość a ja wam powiem jak robie
ja zapomniałam o innych i jakoś ci inni nie mają do mnie pretensji. widocznie wychodzi na to, że zawsze byłam głupia, bo po co się starać:) a teraz mam święty spokój i nie obchodzę żadnych dni.

Gość AS26
W zasadzie nic dodać, nic ująć. Każdy, kto tak stawia sprawę z czasem zostaje sam.

u nas każde urodziny są wielką celebracją i nie wyobrażam sobie jak można o kimś bliskim zapomnieć, w kalendarzu na czerwono każdy ma zapisane co kto kiedy ma, faceci też nie zapominają, nawet jak jakiś wujek zadzwoni dzień później. Może dziś czy jutro mama się skapnie, że zapomniała...Mąż i mama powinni pamiętać, no bez jaj...A za zapominalstwo powinnaś w niedziele dostać upieczone wielkie ciacho. Ja bym się obraziła i wypomniała to i owo. Tak jak jest Ci teraz przykro, to nic innego nie udawaj i przy najbliższej okazji powiedz amie, co czujesz.

"AS26 Każdy, kto tak stawia sprawę z czasem zostaje sam." No autorka właśnie w swoje urodziny czuła się sama i zapomniana.

Gość gość
Ja miałam niedawno urodziny i pamiętał tylko 2 osoby mój przyjaciel z Polski i mój mąż. A mam 2 braci i 2 siostry.Rodzice juz nie żyją. Najbardziej zawiodłam się na siostrze do której zawsze dzwonie i wysyłam upominki jak jest taka okazja.Trzeba zmienić się i tez ich olać bo jak inaczej to wytłumaczyć.