Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laik buuuudoowlany

przepisanie gruntu, co i jak???

Polecane posty

Gość laik buuuudoowlany

hej, mam zamiar wybudować dom, i nie wiem od czego zacząć... mój tato jest właścicielem gruntu budowlano rolnego, nie ma ustalonych jakichkolwiek granic, chcę aby przekazał mi darowiznę na gruncie budowlanym, jak kolej rzeczy, co najpierw powinniśmy zrobić? Geodeta mapki co po kolei??????Proszę o pomoc

Gość z tego co się orientuję
to najpierw geodeta, a przepisać musi ci całą działkę bo w przeciwnym wypadku jeszcze raz będziesz się musiał/a się starać o warunki zabudowy na ten kawałek, który dostaniesz

Gość laik buuuudoowlany
Nie rozumię... działka ma w pewnych tylko miejscach prawo do zabudowy mam wybrane miejsce, i co w związku z tym musi mi darowac całość, ja chcę tylko około 1200m2 gdzie jest prawo do zabudowy

moja mama też ma działkę (budowlano-leśną) i chciała ją sprzedać - w gminie jej powiedzieli, że jak nie sprzeda całej to nabywca znów będzie musiał się ubiegać o warunki zabudowy ponieważ powstanie po podziale zupełnie nowa działka.

ale ja nie jestem wyrocznią w tym temacie lepiej niech się wypowie ktoś kto się zna, lub zadzwoń do swojego urzędu który się tym zajmuje będziesz mieć 100 % pewność