Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilaa89

co jesc by obnizyc poziom testosteronu?

Polecane posty

Gość kamilaa89

czesc. mam problem od kilku lat z wysokim poziomem testosteronu. bralam tabletki diane35 i mi sie poprawila cera dzieki temu l;ecz gdy przestalam brac wszytsko wrocilo z podwojna sila. pomozcie co JESC BY POPRAWILA SIE CERA I OBNIZYL TESTOSTERON? CHODZI O WARTOSCI ODZYWCZE, HERBATKI ZIOLWE? CO WAM POMOGLO? JA POLECAM HERBATKE Z MIETA. PODOBNO BADANI APOTWIERDZILY ZE OBNIZA POZIOM TESTOSTERONU.

Gość ostatni moheranin
kudzu hamuje testosteron i raka Już od wielu wieków strąki i korzenie kudzu były stosowane w chińskim lecznictwie pod nazwą ge-gen. Stosowano je w terapii migreny, niewydolności naczyń wieńcowych, nadciśnieniu tętniczym, alergii, biegunkach i w leczeniu choroby alkoholowej W badaniach doświadczalnych stwierdzono istotne działanie na układ sercowo naczyniowy, wyrażający się między innymi: rozszerzeniem naczyń wieńcowych, zmniejszeniem zapotrzebowania na tlen przez mięsień sercowy (poprzez ekonomizację pracy serca), zmniejszenie rozległości obszaru martwicy serca w doświadczalnie wywołanym zawale serca, poprzez poprawienie metabolizmu w obszarze dotkniętym zawałem. Ponadto stwierdzono obniżenie ciśnienia krwi tętniczej, obniżenie stężenia katecholamin w krwi krążącej oraz zmniejszenie reaktywności naczyń krwionośnych.Zalecano także stosowanie wyciągu z korzenia kudzu do łagodzenia dokuczliwych objawów menopauzalnych, postmenopauzalnych i andropauzalnych, w tym poprawę samopoczucia, wzmożenie libido, hamowania szybkiego rozwoju osteoporozy, także posterydowej Jednocześnie stwierdzono, że izoflawony korzenia kudzu podnoszą stężenie serotoniny i dopaminy w centralnym układzie nerwowym, co ma skutkować stopniowym zmniejszaniem "konieczności" spożywania alkoholu pod każdą postacią. Ze względu na podobieństwo strukturalne do hormonów płciowych, daidzeina może wiązać się z receptorami estrogenów lub androgenów na powierzchni komórek wyposażonych w te receptory. W stężeniach fizjologicznych (10 nanoM-20 mikroM) genisteina zachowuje się jako agonista estrogenów. Jednakże wzrost jej poziomu surowicy powyżej 10 mikroM powoduje zahamowanie wzrostu guza nowotworowego . Substancja ta wiążąc się z receptorami androgenów hamuje aktywność hormonów męskich - testosteronu http://www.kudzu.pl/materialy/dr_pietkiewicz.html

Gość ostatni moheranin
Testosteron stosowany u kobiet wykazując działanie anaboliczne jednak leczniczo jest to bardzo rzadko praktykowane z uwagi na niepożądane działania, takie jak: maskulinizacja, hirsutyzm. Stosuje się najczęściej w przypadku zaawansowanych, hormonalnie czynnych nowotworów. Testosteron podany kobiecie będącej w ciąży może u płodów żeńskich wywołać objawy maskulinizacji i cech obojniactwa rzekomego żeńskiego. Również patologicznie nadmierne wydzielanie pochodnych testosteronu z nadnerczy (w wyniku defektu genetycznego) przez rozwijający się płód żeński może powodować Zespół nadnerczowo-płciowy z cechami obojniactwa rzekomego żeńskiego. biorąc pod uwagę jak ogromna pula hormonów znajduje się w ludzkiej spermie testosteron, estrogeny, hormon folikulotropowy, hormon luteinizujący, prolaktyna i wiele innych. kobiety nie mogą pic spermy

Gość radosna odpowiedz
Jak bardzo Ci dziękuje, szukam szukam czegoś alternatywnego, naturalnego, nie chce męczyć ciała hormonami. CIężko mi było cokolwiek znaleść, a tu tyle propozycji w jednym wątku :D Dziękuje serdecznie

Gość Ewiki
Mnie tez to rozjasnilo sciezke. Przed ciaza miala lekkie owlosienie na rekach, troszke na brzuchu. Po ciazu i rocznym karmieniu: duze, geste, dlugie owlosienie na brzuchu, piersiach plecach w odcinku ledzwiowym, nogach, stopach. ( zaznacze ze w ciazy zazywalam progesteron) a ww zwiazku z stanem zapalnym przy odstawianiu piersi takze bromergon(nie polecam). Po jednej tabletce krew odplynela niemal calkowicie( biala skora, takze usta, mxlenie, zaniki sluchu, widzenia, problemy z rytmika serca, mdlenia)-jesli chce ktos probowac to tylko na dzien pod kontrola osob trzecich! Wracajac do tematu owlosienia, mysle, ze wszystko moglo wplynac negatywnie na gospodarke hormonalna. Obecnie mam tez poczatki lysienia na zakolach, mniejsze piersi, bardzo duze wachania nastrojow, jestem niespokojna. Mam nadzieje, ze mi pomoga ziolka ! Damznac!

Gość gość
soja bardzo dobrze działa :)

Gość olcix
Ewiki, słyszałam że po bromokrypytynie tak się dzieje, ale zaryzykowałam. Biorę już rok i wogóle nie odczułam takich efektów ubocznych. Jedynie może troszkę senność :) również zmagam się z owłosieniem, mam 17 lat, zaczęło się to dawno :( jeszcze problemy z jajnikami. a i tak zaden lekarz nie da czegos konkretnego tylko tak sie trzeba męczyć.

Gość gość
Up

Gość gość
soja szkodzi na tarczyce

ostatni moheranin o muj stary nic czosnek obbniza tostestoren a cebula podwysza

Gość kamaaaaaa58675
czesc. i jak dziewczyny? ktoś walczy z podwyższonym testosteronem? ja mam za dużo wloskow - taki wasik wręcz;/ czy ktoś umie zbilansować hormony naturalnie?

Gość Lila

Podobno prostanol uno dobrze działa na skutki uboczne nadmiaru testosteronu u kobiet..Palma Sabałowe.