Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jedzą wasze wasze

co jedzą wasze ponad 10 msc niemowlaki ?

Polecane posty

jak w temacie moja córka wczoraj skończyła 10 msc i daję jej tak 6:30 kasza 8 zbóż z nestle 10:30 jajecznica na maśle i na parze + chlebek + sok 14:00 obiad pulpety z sosem koperkowym i z ziemniakami 16 :00 2-3 truskawki (bo jeszcze ich ni ejadła piła tylko sok ) albo nawet lepiej te truskawki dam jej za chwilę potem mleko i mleko czy dobrze ją karmię ? czy to nie za wcześnie na takie "dorosłe" 2 śniadanie ?

Gość aedrtfhsrtgjsrj
o 16 mozesz dać banana np. zamiast tyhc truskawek. Ogólnie dobrze chyba...albo zamiast jednego mleka powoli zacząć dawać jakieś owocki np z kleikiem ryzowym.

dlaczego zamiast truskawek mam dać np. banana ? proszę o więcej opinii :) i dzięki za tą stronkę :)

Gość aaaaaaqqqwww
wyeliminować mleko popołudniowe. 10 miesięczne dziecko ma mieć 3 posiłki mleczne- więcej nie trzeba.

Gość aaaaaaqqqwww
i zamiast o 16 truskawki- k 17 dać deser. a już jaki to według uznania. potem tlyko mleko na dobranoc., i tyle.

Gość dobre rady mam
ale codziennie dajesz truskawki i klopsy i jajecznicę? czy to przykładowe menu? Dietę trzeba rotować, tak, aby dziecko nie jadło ciągle tego samego, bo może się łatwo uczulić. Daj raz kawałek gruszki, raz banana, raz jabłuszko, raz truskawkę itd

nie słuchaj nikogo, dobrze odżywiasz dziecko. To Twoje dziecko i sama wiesz najlepiej co lubi a czego nie, i czy jest najedzone czy nie.

no to przecież podaję 3 razy mleko noo rany oczywiście że podaje jej codzienie co innego :) tylko właśnie nie wiem co mogę podawać jej jeszcze na śniadanie ? bo daję jej kanapki z masłem i jajecznicę tak na zmianę i 3 razy jadła już parówkę dla dzieci

mam zamiar dać jej makaron lub ryż z jogurtem naturalnym + jakiś owoćtruskawka ? tylko nie wiem kiedy ? bo na obiad to raczej na pewno nie prawda ? więc może na 2 śniadanie ?

Gość aaaaaaqqqwww
3 posiłki licząc, że na II dajesz kaszkę. po co mu żołądek mlekiem zapychasz po południu jeszcze???NIE TRZEBA !! weź pierwszą lepszą rozpiskę. po obiedzie już tylko deserek. możesz dać chlebek z bieluchem, jakąś pastą robiona przez siebie, owsiankę z rodzynkami.naleśnik, jakiś twarożek, itd.......

Gość ankakaad
no właśnie, ją też za bardzo nie mam pomysłu na śniadania i podwieczorki;/

Gość autoreczkoooo
przecież autorka daje swojemu dziecku 3 mleczne posiłki kasza mleko mleko te kluseczki możesz podać na sniadanie jak najbardziej moja właśnie dzisiaj jadła takie 2 śniadanie