Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 3 dziewczynek ;)

Podwiązanie jajników - chcę wiedzieć wszytsko na ten temat.

Polecane posty

Nie chcę już mieć więcej dzieci i zainteresowałam się podwiązaniem jajników. Czy jest tutaj ktoś kto ma taki zabieg za sobą ? czy to jest zabieg dostępny dla wszystkich ? jeśli każdy może się temu podać to jaki jest koszt tego zabiegu ?

Gość junn
"ODPOWIEDŹ EKSPERTA Lekarz Aneta Zwierzchowska Witam! Lekarz nie ma prawa podwiązać jajowodów pacjentce na życzenie. Jeżeli jednak istnieje ku temu podstawa medyczna, w szczególności poważne zagrożenie życia, do którego mogłoby dojść w wyniku kolejnej ciąży, to taki zabieg jest dopuszczalny. Proszę jednak pamiętać, że nawet podwiązanie jajowodów nie daje 100% pewnej ochrony przed niechcianą ciążą. Pozdrawiam serdecznie!"

Przepraszam za błąd w temacie :)

Gość aloaaloaaloa
A czemu nie chce spiralki, ja mam hormonalna juz 2 lata i ejstem zadowolona :) Libido nie spadlo, jest wrecz lepiej ;)

mąż zaproponował, że podwiąże mi sam bo taniej ale jak sobie podwiązał nasieniowody to widzicie, mamy 3 dzieci:(

aloaaloaaloa-pomyślałam nad takim rozwiązaniem gdyż uporałabym się z problemem na stałe :) a wiecie może w jakim kraju ten zabieg jest dozwolony ?

podszywom dziękuję :]

Gość bulbul
Przecież można podwiazać nasieniowody, to zabieg w znieczuleniu miejscowym. Ty się narażasz na operację w narkozie, swoje zrobiłaś, niech teraz mąż się wykaże.

Ester Goldbaum lepiej już chyba macicę usunąć Większej bzdury to dawno nie słyszałam...A inne narządy to może sobie będą w powietrzu wisieć? Widać,że znasz się na anatomii człowieka jak wilk na gwiazdach... A tak przy okazji to mnie też interesuje podwiązanie jajowodów ze względów zdrowotnych...

Nie rozśmieszaj mnie z tym lekarzem... Gimnazjum nie powinno być o tej porze w szkole? Żal.

słuchaj pinezka , jeśli sama jesteś lekarzem to powiennaś wiedzieć że zabieg usunięcia macicy jest dość często wykonywany ( mięśniaki , rak szyjki nawet we wczesnym stadium i inne przypadki ) jest to zabieg nieobciążający i nie owocujący żadnym ujemnymi skutkami poza tym że nie można mieć dzieci , ale to akurat jest plus

W takich przypadkach oczywiście,że tak,ale nie może być stosowany jako metoda antykoncepcji sama w sobie!