Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alfieeeee

Jadlospis polroczniaka,czy glodze dziecko??

Polecane posty

Gość oyli
jak MATKA może się posługiwać takim słownictwem???

Gość kjhgfdfghjkjhgfdertyu
a co dziecko czyta:D wy takie swiete jestescie az boli i btw nie ja zaczelam od suk itd...

Gość Alfieeeee
Jedzenie ze sloiczka jest przetestowane w przeciwienstwie do kupowanej przez ciebie chemii z marketu.. Racja kobity,nie ma kim sie przejowac. Niech sobie frustratka wyje do ksiezyca :)

Gość kjhgfdfghjkjhgfdertyu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuu ty bura suko:D

Gość kamcia1507
Wracając do tematu, je jeden posiłek z mleka, zastąpiłabym owocami, ze słoika, lub samodzielnie wykonanym musem

Gość zastanawiamsie hmmmm
autorko jak na moje oko troche za duzo meka w tej diecie, tzn mam na mysli e no kaszke i obiadek dziecko popija mlekiem lepiej chyba jakims sokiem, woda dla przyklaadu moja corka ma 7 msc i melko pije 2 razy po 170 ml o 22 w nocy przez sen i o 6 rano przez sen a potem na sniadanie kaszka, na obiad podaje jej powoli moje normalne obiady(zalecenie pediatry ze wzgl na zaparcia) dzis np. zjadla talerz zupy ogorkowej fakt ze polowa gdzies splynela po brodzie ,ale o dziwo kupka byla bez trudu a na kolacje zazwyczaj scieram na tarce z grubymi oczkami jablko,dodaje troche deserku z hippa np. sliwke do tego ze 3 lyzki jogurtu naturalnego, czasem rozmroze maliny i zmiksuje z jogurtem naturalnym pewnie ktos mnie zjedzie ze jogurt naturalny i obiady dla doroslych nie sa dla tak malych dzieci ale uprzedze te komentarze wszystko bylo skonsultowane z pediatra

Gość mojaaaaaa
córka ma niecałe 16msc i je: sniadanie 8-9 : kaszke (kupną nie z proszu bo tych nie cierpi, tzn taka gotowa)/sinlaca na soku/wodzie czasem przegryzie owocem - jest tego ok 120-170g potem 11-12 owoce sloikowe do 180g ok 15 obiad tez do ok 180/190g (czasem 2 posiłek ma wymiennie z 2 sniadaniem) i ok 18-19 kolacja podobnie jedzenie i ilosci co sniadanie. Dodatkowo w nocy musowa butla z kaszka - ale nie dlatego ze sie jej domaga, poprostu ze wzgledu na takie jedzenie (kiepskie moim zdaniem) uzupelniam zapasy mleka w nocy bo na spiocha zje. Nie zje serkow, jorurtów - nie tknie, n ie ze uczulona, nie lubi i juz potrafi za przeproszeniem sie zmusic i wyrzygac po 2 lyzeczkach. Czasem zje grysik z babydreama z rosmana. Ogolnie jest problem z jedzeniem wiec nie narzekajcie, a juz napewno nie ty autorko bo ladnie je towje dziecko, naprawde :) szczegolnie jak na takie MAŁE dziecko Radzicie coś? Bo probowałam wszystkiego chyba. Przeglodzenia tez jakby co. Pozdrawiam mamy małojadków i niejadków

Gość zastanawiamsie hmmmm
mojaaa pewnie juz tego probowalas,ale moze jakies usmiechniete kanapeczki, zaangazuj ja w robienie posilkow tzn,podaj lyzeczke itp,moze wtedy chetniej zje,nie wiem co ci poradzic a obiady je twoje czy sloiczkowe 16 msc to juz duze dziecko