Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrobie sobie szejka

Czy surowe jajko ma więcej witamin i lepszą przyswajalność niż ugotowane?

Polecane posty

Gość zrobie sobie szejka

Żeby podnieść sobie odporność chcę pić sok z wyciśniętej pomarańczy z dodatkiem samego surowego żółtka jaja. Wie ktoś czy takie surowe jest lepsze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popojhhg
surowe zóltko jajek utrudnia wrecz wchlanianie niektorych witamin nie pamietam jakich..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobie sobie szejka
No własnie tak słyszałam ale z drugiej strony mówią że jajko ugotowane na twardo ma mniej witamin niż takie ugotowane na miękko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdfdsds
nie sadze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popojhhg
to moze jedz skorupki jajek? a jajko raz na twardo raz na miekko a raz surowe? wtedy bedzie roznorodnosc a tak dla organizmu najlepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobie sobie szejka
No bez przesady. Pewien lekarz powiedział że zjedzenie 2 jajek w tygodniu dostarcza nam wystarczającej porcji witamin. Dlatego się zastanawiam czy taki koktajl ma sens. Słyszałam że ludzie jedzą skorupki bo dzięki temu dostarczają sobie wapnia ale to już przesadza moim zdaniem. Lepiej sobie kefir kupic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×