Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaPatrycja

krostki na czole co to moze byc?

Polecane posty

dziewczyny pomozcie.. moj maly (3 misiace) ma od kilku dni szorstkie krostki na czole i czasem az prawie na oczkach.. ;( nie wiem co to jets.. smaruje alantanem troszke przygasa tylko ze maly ciagle to sciera tak jak by go to swedzialo.. ciagle trze to czolo..bylam u lekarza to powiedziala ze nie wie co to jest i ze moze ciemieniucha i ze to minie. ale nie mija i nie sadze zyby to byla ciemieniucha.... mam kropelki w domu fenistil dam mu to moze pomoze . spotkalyscie sie sie z takim czyms ? wiecei co to moze byc?

a może jest uczulony,dlaczego na własną rękę podajesz mu jakiś Fenistil?poza tym zmień lekarza bo jak dla mnie od kiedy ciemieniucha występuje na twarzy?wybierz się do alergologa

fenistil wlasnie lekarka przepisala malemu jeszcze jak mial 1,5 mc. bo mial wysypke na calym ciele. i pisze na ulotce ze lagodzi objawy schorzen alergicznych skory...

mamaPatrycja proponuję przejdź się do alergologa,ale moje zdanie jest takie że to nie jest ciemieniucha

ja tez chodziłam z córką do alergologa,miała robione testy z krwi i punktowe na ciele-dostała leki i czuła się o wiele lepiej-ja chodziłam prywatnie,a na NFZ jaki jest czas oczekiwania to nie wiem,wolałam poświęcić pieniądze ale żeby moje dziecko nie cierpiało,bo taki świąd to męka dla dzieciaka

Gość ogolnieee
Ogolnie w ciezkich przypadkach ciemieniucha MOZE pojawic sie na twarzy. Tak, moze, ale to bardzo rzaaadko. I ciemieniucha to nie krostki tylko takie luski. Te krostki to albo potowki , albo uczulenie.

potowki nie.. napewno.. to pewnie uczulenie.. a no na mleko jak by byl uczulony to na calym ciele czy tylko w kilku miejscach?karmie bebilon

a zauważyłaś coś jeszcze oprócz tych swędzących krostek?biegunka itd.pewnie,że na mleko może być uczulony,ale tylko może stwierdzić to alergolog,musi zrobić testy inaczej nie da rady

Gość ogolnieee
idz do lekarza, pewnie przejdziecie na pepti i wtedy sie okaze czy to uczulenie. jak nadal bedzie to pewnie na nutramigen , a jak dalej to juz inna przyczyna...

na poczatku wlasnie mielismy pepti i czegos takiego nie mial.. i lekarka kazala na zwykl e przejsc. ..;/

Gość ogolnieee
no to pewnie wrocicie na pepti :))

no to pojde i zobaczymy jak to bedzie.. czy znow na pepti.. a propo cieminiuchy... czym mozna ja skutecznie wyleczyc;)