Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana ona2

słyszę głosy

Polecane posty

Gość załamana ona2
z pokątnych źródeł więc nazwy nie wymienię dowiedziałam, sie że nowa mojego eks, ma pewną zakaźną chorobę , którą się zaraziła przed poznaniem z nim , a przed odejściem do niej zdradził mnie znią , grunt ,że ta choroba w skrócie pisząc powoduje uszkodzenia słuchu , wzroku , i nowotwory mózgu , jeśli mnie zarazili tym to chyba go znajdę i zabiję , a potem wystąpie do sądu o milion złotych odszkodowania jeśli się powteirdzi ze te głosy są spowodowane jakimś nowtworem od tego, o ile zostanei mi jakieś zycie jeszcze :S

Gość robertcb
Umysł jest niezależny od mózgu i może się odłączyć, mówimy wtedy że opuściliśmy ciało, czy duch opuścił ciało. Takie doświadczenia pojawiają się w niektórych przypadkach śmierci klinicznej, tzw. doświadczeń NDE. Umysł tworzy z mózgiem pozorną jedność dzięki splątaniu kwantowemu w nanorurkach stanowiących szkielet neuronów, zwanych mikrotubulami. W normalnym stanie mózg jest splątany tylko z własnym umysłem. Umysł jest w rzeczywistości duchem, i tylko to splątanie z mózgiem trzyma go przy ciele, które ożywia i którym steruje. Mikrotubul są miliardy, podobnie jak neuronów, a siła splątania kwantowego z umysłem jest różna dla każdej z nich. Mikrotubule działają w sposób holograficzny, odbierając ten sam umysł, dzięki swej mnogości uśredniają wyniki pomiarów, eliminując błędy kwantowe dzięki czemu mózg pracuje stabilnie. Z tego właśnie powodu możliwe jest w czasie operacji usunięcie nawet dużej uszkodzonej części mózgu bez utraty pamięci i świadomości danego człowieka. Dowiodły tego też wieloletnie doświadczenia Karla Lashley, który chciał sprawdzić w której części mózgu mieści się pamięć, i wykorzystał do tego wytresowane szczury, którym usuwał różne części mózgu, a mimo to po powrocie do zdrowia zachowały one wyuczone nawyki, niezależnie od tego którą część mózgu im usunięto. Nie można tego zrobić z jakimkolwiek nośnikiem pamięci, do którego mózg jest błędnie porównywany. Podobna zasada mnogości (bramek kwantowych) będzie zastosowana w przyszłych komputerach kwantowych. Narkotyki, niektóre substancje psychoaktywne powodują dekoherencję umysłu z części mikrotubul, tych słabiej splątanych. Taka sama sytuacja ma miejsce samoistnie w przypadku schizofrenii. W takiej sytuacji możliwe jest przejęcie nad nimi kontroli właśnie przez dusze (umysły zmarłych, będących poza ciałem w czasie NDE, ), które dokonują na przemian chwilowego splątania z tymi mikrotubulami nawiązując kontakt z umysłem właściciela danego mózgu. Działanie leków psychotropowych polega na kwantowej dezaktywacji-blokadzie tych właśnie mikrotubul, które nie są splątane z umysłem właściciela mózgu. Działanie środków usypiających stosowanych w narkozie polega na czasowej blokadzie wszystkich mikrotubul, w wyniku czego, pacjent poddany operacji nie jest niczego świadomy, ale umysł i świadomość nie opuszczają danego ciała. W czasie snu następuje podobne zjawisko, z tym że jaźń może przenikać do światów równoległych i odbierać w nich nasze doznania (a raczej naszych odpowiedników). Deja-vu jest przypomnieniem snu, który był obrazem zdarzenia z przyszłości. Powyższe streszczenie oparłem na pracy Stuarta Hameroffa i Rogera Penrose o kwantowej teorii świadomości "Orch-OR". Istnienie światów równoległych przewiduje teoria Everetta oraz teoria strun.

Gość zalamanaona2
nawet mi się nie chce czytać tych twoich wypocin, nikt5 mojego umysłu nie przejal, nikt mi nic nie nakauzje, głosy nie wydaja rozkazów jak ma to mejsce w przypadku schizfremnii, głosy sobie mówią niezależnie od tego co ja robię, myślę i czuję w danej chwili , a to zupełnie co innego niz klasyczne polecania z głosów w schozfrenii

Gość marta

Głosy które słyszycie to najprawdopodobniej demony,tylko Pan Jezus może was uratować...