Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana ona2

słyszę głosy

Polecane posty

Gość szympek
"głosy zaczęły się później niż go poznałam" czyli ile po poznaniu?

Gość załamana ona2
mojego obecnego poznałam w styczniu, głosy zaczęły się pod koniec lipca mniej więcej .

Gość szympek
kiedy zaczęłaś coś czuć do chłopaka i kiedy był już twoim chłopakiem

Gość załamana ona2
tak oficjalnie to dopiero po na przyszły wrzesień, czyli prawie 1,5 roku po poznaniu , wcześniej to tak się rozkręcało powoli, ja byłam nie ufna, i potrzebowałam więcej czasu

Gość jbgvftd
napisz autorko prosze co ci odpisali na tamtym forum ,dodaje temat do ulubionych

Gość szympek
a coś się wydarzyło w lipcu ?

Gość załamana ona2
nic totalnie właśnie nic , nic szczególnego co mogłoby miecjakiś związek z jego osobą, czy czymkolwiek z przeszłości, myślałam nad tym, ale nic nie było

Gość załamana ona2
na arzie się nie mogę zarejestrować klikałam bezmyslnie , a pisało ze login zajęty i muszę poczekać bo za dużo prób rejestracji kurde :O

Gość szympek
a jak się zaczęły głosy w jakiej sytuacji

Gość załamana ona2
nie było jakieś szczególnie początkowo nie były takei non stop, żartowałam sobie nawet do kumpeli że coś mnie jebło bo usłyszałam eks, potem się smiałyśmy że może go pokarało i umarł , potem coraz więcej i więcej go słyszałam, aż do non stop nawijania

Gość jbgvftd
cholera tez tak mialam jak sie rejestrowalam tam 1 raz,chyba bedziesz musiala troszke poczekac...

Gość JP2GMD
Ja słyszę głosy i tak bardzo wyjebane :) nie wiem czemu się przejmujesz :)

Gość jbgvftd
Ja bym chyba zwariowala jakbym nie mogla zaznac chwili spokoju w glowie ,no nie wyobrazam sobie zeby mi cos caly czas gadalo

Gość szympek
a rozmawiałaś z głosem odpowiada czy ględzi

Gość załamana ona2
próbowałam rozmawiać , jak z duchem, nie idzie nawiązać kontaktu, nie mniej głos reguje na sytuacje, jak płaczę to mnie uspokaja, jak coś przezywam to mnie uspokaja, i tak dalej

Gość załamana ona2
przyzwyczaiłam się , nie mniej wolałabym nie słyszeć , bo chciałabym w końcu zamieszkać zmoim facetem, a nie chce żeby patrzył na mnie jak na wariatkę, on wie że slysze, ale obracał to w żart, więc przestałam mu mówić i udaje że jest ok już ,

Gość załamana ona2
cocaine ciekawy materiał dzięki obejrzę w dzień ;)

Gość jbgvftd
zastanawia mnie tez fakt ze ty te glosy slyszysz w glowie to jakim prawem pomagaja ci 2 poduszki na glowie??

Gość szympek
mi to się wydaje że to twoja podświadomość i to nie chodzi o ex ale o obecnego

Gość załamana ona2
ja nie słyszę ich w glowie tylko tak jak radio obok właczone właśnie, nie w sobie, dlatego poduszki pomagają chcoiaż na chwile ,

Gość jbgvftd
OMAMY SŁUCHOWE - podobnie jak wzrokowe, mogą być elementarne (trzaski, pukanie, szmery), lub są typu spostrzeżeń - chory słyszy głosy, śpiew, dzwony kościelne bądź bliżej nie określone dźwięki, wśród których pojawiają się pojedyńcze słowa. W przekonaniu chorego głosy docierają doń z sąsiedniego pokoju, ze ściany, z innego miasta lub z miejsca, którego nie określa. Omamowe doznania słuchowe bywają różnej intensywności - od cichych, ledwo słyszalnych szeptów do głośnych wyraźnych słów. Nierzadko chory słyszy rozmowy prowadzone jakby pomiędzy dwiema lub więcej osobami i czasem odpowiada na słyszane pytania, rady, lub z lękiem *** pogróżek. Bywają też omamy, które zawierają nakazy, zakazy, polecenia. Są to tzw. "omamy imperatywne", które mogą popchnąć chorego do dokonania czynów skierowanych przeciwko otoczeniu lub grożnych dla niego samego, jak w przypadku głosów podszeptujących popełnienie samobójstwa. W przebiegu niektórych psychoz, zwłaszcza schizofrenicznych, chory czasem odróżnia głosy wypowiadane do niego przez otoczenie (rodzinę, lekarzy, innych pacjentów) od głosów halucynacyjnych. Zdarza się nawet, że chory sam te psychotyczne doznania nazywa "głosami". Nie oznacza to jednak, że odnosi się do nich krytycznie, lecz że w nieco inny sposób przeżywa omamy niż prawidłowe spostrzeżenia.

Gość ja mialam pare razy takie cos
ze slucham sobie muzyki i w pewnym momecie jakby wciagalo tasme i tak zwalnial glos osoby spiewajacej i coraz bardziej coraz wiecej i z powrotem normalnie i czasem jakis taki glos jakby tez ktos cos mowil ale wlasnie tak jak wciaga tasme wiecie co to moze ? dawno to bylo ale bylo kiedys

Gość jbgvftd
co ci powiedzial dokladnie lekarz????

Gość załamana ona2
że wyklucza choroby psychiczne w tym schizofrenie, nie ma żadnych podstaw po badaniach do stwierdzenia ,że stan w jakim jestem, zachowania, etc , wszystko jest w normie, jak u normalnego człowieka

Gość jbgvftd
no ale nie dal ci jakis wskazowek co masz dalej robic?

Gość jbgvftd
chyba nic ni innego nie pozostaje jak szukac pomocy u "innych" ludzi ,jakies wytlumaczenie przeciez musi byc,zaciekawilas mnie autorko i mam nadzieje ze wkrotce sie tego pozbedziesz

Gość załamana ona2
nic sensownego nie doradził , właściwie nie widział problemu, wyniki dobre, no nic nie ma , o co pani chodzi w ogóle

Gość jbgvftd
albo lekarz do bani albo rzeczywiscie ex sie do Ciebie przyplatal moze nieumyslnie,nie wiem juz co Ci doradzic :( jak napiszesz na tamtym forum,uda ci sie zarejestrowac to oni jakos sie tak kontaktuja z ludzmi,wyczuwaja czy maja dobra energie itp ja w to wierze

Gość szympek
no bo może jesteś zdrowa psychicznie ale może nie fizycznie idź do neurologa przecież możesz mieć guza na ośrodku słuchowym w mózgu