Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selene1985-11

WSP czy AHE Łódź, co wybrać?

Polecane posty

Gość Milenka23234
Bzdury co niektórzy piszą. Skończyłam pierwsze studia na państwowym Uniwerku, drugie na AHE. I zapewne Was zadziwię, ale niestety więcej wysiłku i pracy musiałam włożyć właśnie na AHE. Być może to przypadek, ale na Uniwerku miałam więcej luzu, natomiast na AHE długie praktyki, sporo nauki i dość wymagających wykładowców. Zresztą większość wykładowców przyjeżdża z naprawdę różnych uczelni, również państwowych. Pozdrawiam

Gość Polaaala
Zgadzam się... Już tak się w Łodzi przyjęło, że AHE to największe zło tego świata. To co mi się wydaje i co słyszałam to oczywiście subiektywne opinie. Faktem jest jednak, że nigdzie nie ma tak wysokich stypendiów oraz takiej oferty praktyk i staży.

Gość Paweł234
No ale czy to jest powód, żeby iść na studia? Wysokie stypendium? A co z poziomem?

Gość Polaaala
Masz rację oczywiście. Wiesz. dla mnie ważne jest stypendium ponieważ słabo z kasą stoję. Z tego co wiem, poziomu nie mają niższego niż reszta uczelni prywatnych. Może nie jest to UJ, ale przynajmniej nadrabiają to jakimiś praktykami i warsztatami.

Gość wstrząśnięty niezmieszany
ludziska jaki jest poziom na ahe i jak ze zdawalnością egzaminów ? trzeba kuć czy jakoś się da radę ślizgnąć na następne lata ? trudne to wszystko czy tylko tak wygląda ?znacie jakieś metody po za oczywiście uczciwą nauką? nie powiem w średniej nie byłem prymusem a i nauka ciężko mi idzie a chciałbym mieć wyższe...da się jakoś ukończyć ? dzięki.

Gość gość
Jeśli zależy Ci na studiowaniu pedagogiki z dobrym planem, byś mogła w spokoju zająć się dzieckiem to polecam Ci Wyższą Szkołę Biznesu i Nauk o Zdrowiu. Potrafią tam dobrze przekazać materiał a do tego uczelnia prowadzi przyjazną politykę w stosunku do studenta.

Gość tryornot
Z tego co wiem, to WSP już po raz drugi otrzymała warunkową ocenę na kierunku pedagogika, więc warto się zastanowić, czy ryzykować.

Gość gość
Ja bym wybrał jeszcze coś innego - łódzki medyk! Tam jest dopiero świetnie :)

Gość gość
czemu świetnie? powiedz czemu jak zachwalasz na tematach

Gość Anulka5
Ja polecam osobiście Wyższą Szkołę Biznesu i Nauk o Zdrowiu dobra lokalizacja, poziom nauczania w porządku, koszty nie za duże, przyjazna atmosfera :)

Gość xStudent
gość przestań okłamywać Szkoła Wyższa Ekonomi i Zarządzają to głównie babki w wieku 50+ którą przypomniały sobie aby zrobić studia. Nie polecam tej szkoły.

Gość gość
Ja osobiście polecam WSP, bo sama ją skonczylam :p studiowalam pedagogike i spokojnie potem dostalam prace. Duzo sie nauczylam, fajni wykladowcy, normalna ilosc zajesc. Ogolnie bardzo fajni i normalni ludzi. Sesje nie trudne, wiadomo, trzeba sie troche przylozyc ale jezeli sie pouczy to spokojnie wszystko sie zaliczy :)

Gość gość
AHE to jedna wielka porażka, po podpisaniu umowy już jesteś nikim, za nic nie miożna się dodzwonić, a jak Ci się uda to gburowate i niekompetentne pracownice bezradnie rozkładają ręce. Z nikim się nie liczą, poziom merytoryczny żenujący - mówię o pielęgniarstwie!!! Mile widziane prezenty- drogie !!! Można stracić dużo pieniędzy i zdrowia.!!! TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA!

Gość gość
O ile budżet pozwala, to nie ograniczaj się do jednego miasta - to ma kluczowe znaczenie. Popatrzcie tutaj - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ To uczelnia w Wawie, z kilkoma konkretnymi kierunkami. I tym warto się zainteresować. Przede wszystkim tutaj nauka jest konkretna, studia nie opierają się na bzdurach. Wychodzicie od nich z konkretną wiedzą i to jest najważniejsze.

Gość Kika

Ihe zdowanie nie polecam . Jeżeli chcecie zapisać się na uczelnie to możecie zrobić to jeszcze w październiku, jednak kiedy chcecie się wypisać musicie zapłacić za cały semestr . Nie ważne jest że nie uczeszczacie na zajęcia czy nawet nie macie legitymacji studenckiej. W umowie jest zapisane , iż w razie rezygnacji ze studiów student musi ponieść koszty . Nie jest napisane ile . Mogą wam przysłać list że macie im zapłacić 10000 zł i musicie zapłacić. Protitetem szkoły jest zarabiania na was pieniędzy.  Jeszcze raz gorąco nie polecam . 

Gość NIE POLECAM!

Dostałam się na studia, umowa została podpisana, dostałam wykaz dni w których będę
uczęszczać na zajęcia, pytając o godziny w jakich będę studiować dostałam informacje
zwrotną "dostanie Pani wiadomość, niech sobie Pani sprawdza" no i dostałam wiadomość
27 września, że kierunek nie zostanie utworzony!! Gdzie wcześniej zapewniano mnie, że
kierunek na 100% będzie!!
Szkoła bez profesjonalnego podejścia!! Kadra niedoinformowana!!
Serdecznie odradzam wyboru tej szkoły, ponieważ mogą Państwo "zostać na lodzie " tydzień przed rozpoczęciem studiów!

Gość NIE POLECAM!
Przed chwilą, Gość NIE POLECAM! napisał:

Dostałam się na studia w AHE umowa została podpisana, dostałam wykaz dni w których będę
uczęszczać na zajęcia, pytając o godziny w jakich będę studiować dostałam informacje
zwrotną "dostanie Pani wiadomość, niech sobie Pani sprawdza" no i dostałam wiadomość
27 września, że kierunek nie zostanie utworzony!! Gdzie wcześniej zapewniano mnie, że
kierunek na 100% będzie!!
Szkoła bez profesjonalnego podejścia!! Kadra niedoinformowana!!
Serdecznie odradzam wyboru tej szkoły, ponieważ mogą Państwo "zostać na lodzie " tydzień przed rozpoczęciem studiów!

Gość Tymoteusz1

Ile osób, tyle opinii. Ja bardzo dobrze wspominam AHE i nie zmieniłbym mojego wyboru. Jeśli szukacie praktycznych zajęć i merytorycznej wiedzy, to jak najbardziej możecie brać tę uczelnię pod uwagę. Lepiej samemu sprawdzić fakty, a dopiero później się wypowiadać. AHE jak najbardziej na tak!

Gość Roman77

Jasne, że tak. Jeśli ktoś obraża się na to, że musi się uczyć na studiach, to ja nie mam pytań. Przecież Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna ma na tyle szeroką ofertę dydaktyczna, że na pewno będziecie w stanie znaleźć tak coś idealnego dla siebie. Warto podejść do tematu na poważnie i samemu rozważyć, co będzie dla Was najlepsze. 

Gość Moska90

Wiadomo, przecież wszystko zależy od studentów. Kadra AHE jest w pełni wykształcona i wiedzę przekazują porządną. Pytanie, w jaki sposób się to wykorzystuje. Myślę, że może być to dla Was czymś bardzo ciekawym, sami się o tym przekonajcie. 

Gość Anna44

Ludzie, przecież na studia idzie się po to, by się uczyć i przygotowywać do rozwoju kariery. Właśnie w takich celach AHE w Łodzi spisze się bardzo dobrze. Nie ma co się zastanawiać, chodzi przecież o najbardziej efektywne wykorzystanie Waszego potencjału, pamiętajcie o tym.