Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lalunia221

Pytanie

Polecane posty

Gość Lalunia221

Mam mala wade zgryzu tj. jeden zab zachodzi na drugi. Nie jest to mocno widoczne, jednak wolalabym to naprawic ;] W zwiazku z tym mam pytanie czy w tym przypadku aparat wkladany cos pomoze?? Mam 21 lat i wiem, ze u starszych osob poprawa nie zachodzi tak szybko jak u dzieci. Warto sprobowac? Prosze o powazne odpowiedzi.

Myślę że z tym pytaniem powinnaś iść do ortodonty Ja miałam to samo, lewa jedynka nachodziła mi na prawą i mam stały aparat na zębach ;)

Gość echechech
Wątpię zeby jakis ortodonta dał ci wkładany aparat... ja mam minimalna wadę, że ząb nawet nie zachodzi tylko odrobinę bardziej jest z przodu (ale miejsca wystarczajaco zeby sie cofnął) i lek powiedział ze tylko aparat stały, a tu nie oplacała się skórka za wyprawke, bo abstrahując od kosztu apartu, to po pierwsze koszmarnie zniszczyłoby mi szkliwo a po drugie nie wiadomo czy nie trzebaby pozbywać sie 7ek do zaczepów... moja dentystka stanowcczo mi odradziła powiedziała ze znacząco pogorszę stan uzębienia nie otrzymujac prawie nic w zamian bo drobnostka która mi przeszkadza jest niezauważalna (dla każdgo oprócz mnie, ech)

Gość Lalunia221
Nie wiem czy mam sie decydowac, bo staly aparat bede musiala nosic pewnie ze 2 lata, a z narzeczonym myslimy o slubie... Zreszta potrzebne sa kontrole, my mieszkamy za granica, a lot samolotem ODPADA ;]