Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupie i koniec kropka

będę kupować niemowlakowi mleko chociaż mogę mieć swojskie

Polecane posty

witajcie córka ma skończone 10 miesięcy jeszcze na mleku krowim nic jej nie podawałam ale mam zamiar robić na śniadanie naleśniki omlety... i będę kupować mleko w sklepie tylko ile procentowe ? A teście i moi rodzice i inni są oburzeni bo teście mają w domu krowy i dają nam mleko a ja córce będę kupować kupne... czy przesadzam ?

Gość kjhgtyuejdnb
jesli bedziesz je dokladnie przegotowywac to bedzie ok ,chyba wolalabym krowie od krowy niz z kartonu jesli gospodarz dobrze karmi swoje zwierzeta oczywiscie:)

krowie jest lepsze dla cielaka a nie dziecka a po co ci swojskie podobno bardziej uczula niz z kartonu jak musialam użyć mleka do czegoś uzywałam 2% i bez UHT

no chyba dobrze karmią i krowy są raczej zdrowe bo oddają również mleko do mleczarni. Myślałam też żeby go łączyć razem z wodą i sama już nie wiem...

Gość rr234r2
W sumie jeśli wolisz takie same mleko ale zlewki od całej masy krów, poddawane różnym procesom, przelewane, przetwarzane, przetrzymywane tu i tam, to twoja sprawa. Ja tylko stwierdzam że niektórych ludzi nigdy nie zrozumiem. :D Też kupuję córce, butelkowane, homogenizowane-pasteryzowane (nie UHT, bo jest ohydnie metaliczne w smaku) no ale ja wyboru nie mam.

Gość ijabuba
Mleko ze sklepu to nie jest mleko , tylko prdoukt mlekopodobny ! Nie bede cie przekonywac , chcesz to poszukaj w necie jakie procesy przechodzi mleko , by mogło byc sprzedane w sklepie, co do niego dokładaja , czym wzbogacają... Zrób sobie prosty test zostaw na stole na noc szklanke mleka od krowy i szklanke mleka ze sklepu... Zobaczysz co sie z tym mlekiem stanie :) Jesli uwazasz, ze od krowy jest za tłuste mozesz je rozcienczac wodą..i owszem mleko krowy jest dla cieląt, ludzie nie powinni wogóle go pic, bo nam szkodzi, chyba ze wstepnie przetworzone.. To tez mozesz wygooglowac :), ale cud - mleko od krowy nie powoduje uczulenia na białko mleka ! Ciekawe dlaczego ? :) Ja tam kocham mleko prosto od krowy ! :)

Gość jcpenny
ijabuba: dobrze napisałaś. Mleko ze sklepu to biała woda. Wapna nie ma bo pod wpływem temperatur ginie. A tak w ogóle to mleko krowie jest dobre dla cielaków bo ma kazeinę by rosły rogi i kopyta. Człowiek jako jedyny ssak, który pije mleko jako dorosły i więcej z tego szkody niż pożytku. A po co dajesz mleko, lepiej przyswajalny wapń jest w kefirze i jogurcie. bakterie rozszczepiają kazeinę i jest to dla nas (jako ludzi) zdrowsze. Teraz czekam na bluzgi ze pisze herezje ;)