Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

,.,.,.

mamo i tato do teściów?

Polecane posty

Witajcie Chciałam się zapytać, czy na początku mieliście problem z mówieniem do teściów "mamo" i "tato"? Ja 4 miesiące po slubie nie mogę się jakoś to tego przekonać, a troche głupio mówić "pan" i "pani"... Mąż mi powiedział, że my rodzeństwem nie jesteśmy, żeby mówił do moich rodziców mamo i tato...

Gość polinezjafAS
zalezy jak blisko z nimi jesteś ja swoich widze raz na 2 lata

Ja jestem juz ponad rok po ślubie i do teściowej mówie "pani" jakoś nie moge sie przelamać a do teścia mówie po imieniu( w sumie to nawet nie po imieniu bo nazywa sie Henek a ja mówie mu Hendol) śmieszny i wyloozowany czlowiek

Gość Daria244
Kiedyś zakładałam taki temat :P Jestem prawie 5 lat po ślubie a chyba tylko 1-2 razy powiedziałam do teściowej mama, i myślałam że się uduszę tym słowem :/ Powiedziałam swojemu mężowi, że nie potrafię się przełamać, że rodziców mam tylko jednych i do nikogo innego nie będę się tak zwracać! A on mi na to, że w ten sposób pokazuję, że nie szanuję jego rodziców :/ No nie umiem, nie potrafię, mam blokadę i już ;/ Jak mam się zwracać do teściów, to odzywam się bezosobowo albo wyszukuję słowa aby nie wypowiedzieć "mamo"

Gość Daria244
podnoszę temat