Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnes_252

Czy to wszystko jest konieczne???

Polecane posty

Gość Agnes_252

Kobiety, które w ogóle nie myślą o ciąży, często zaliczają wpadkę przy jednym zetknięciu bez zabezpieczenia, a tutaj czytam, że większość z was przed ciążą robi sobie różne badania, bierze witaminy, wprowadza specjalną dietę, bez przerwy liczy dni, w stresie oczekuje na miesiączkę i jeszcze cuduje w nie wiadomo jaki sposób. Nie lepiej wziąć przykład z tych, które żyją bezstresowo i zachodzą w ciążę bez problemów? Może zamiast tych wszystkich przygotowań, powiodłoby wam się gdybyście zaczęły normalnie żyć, kochając się bez zabezpieczeń, ale nie myśląc przez 24 godziny na dobę o ciąży?

Gość stara baba jedna....
zgadzam się z tą opinią mam znajomych którzy przez 10 lat po ślubie starali się o dziecko chodzili po lekarzach itd....w końcu dali sobie spokój ...stwierdzili że widocznie tak ma być i nie będą mieli potomstwa....zaczęli normalnie żyć bez stresu brania tabletek i nagle po 1,5 roku okazało się że jest ciąża urodził się im syn a po 2 latach jeszcze przyszła na świat ich córeczka :D

Gość taka sobie mamam
nie uważam żeby przygotowanie się do ciąży było czymś złym... w końcu chodzi o zdrowie dziecka... sama się przygotowywałam, ale nie myślałam o tym obsesyjnie stwierdziłam że co będzie to będzie... zaczęłam się stresować dopiero po roku nie stresowania się i nie bycia w ciąży... więc to wcale nie jest tak że jak się nie stresujesz to zajdziesz za pierwszym razem... nam udało się po ponad roku na szczęście...

Gość Agnes_252
Dokładnie! Ja też znam taki przypadek pary, która starała się o dziecko przez 13 lat. Udało się, kiedy dali sobie spokój.

Gość taka sobie mamam
to ja jestem przypadkiem odwrotnym... zaszłam w ciążę jak zaczęłam się stresować:D

Gość zyciowa_optymistka
U mnie też tak było. Jak stwierdziłam, że przestaję się starać i będzie co będzie to nagle BUM! ciąża! ;) Poza tym zbliżenie wyliczone co do dnia i godziny bez względu na to czy mamy ochotę czy nie było nijakie...

Gość też nie cudowałam
tzn wiadomo, stały pewny związek - wiadomo musiał byc, ale zadnych badań, witamin, ograniczeń i mam 2 ślicznych zdrowych dzieci... .... znam za to ludzi co pół roku przed planowanym poczęciem nawet lampki wina nie wypili, 0 chemii, konserwantów, badania, cuda.... a całą ciążę mieli problemy i dziecko chore się urodziło.

Gość Agnes_252
Mnie to trochę śmieszy, bo ja nawet na to nie wpadłam, żeby przed planowaniem latać po lekarzach, pobierać krew i robić mnóstwo badań. :-/

Gość hermanowa..
Ja tez na to niewpadlam :) .... choc bylam juz sporo po 30-tce to podeszlam do macierzynstwa zupelnie na luzie ; bedzie to bedzie a nie to tez sobie w leb nie strzele :P.... w ciaze zaszlam pol roku po pdstawieniu tabsow, bez zadnego liczenia dni, mierzenia temperatury i innych cudow-wiankow. Nie bralm tez zadnych witamin przed ani w trakcie ciazy ... prze nie bo mialam od zawsze zdrowa i bogata diete a w trakcie ciazy wyniki mialam caly czas bardzo dobre :) Robilam tylko badania zalecane przez gina w ciazy i tyle :) . Corka urodzona dzien przed terminem, zdrowa jak rybka :)