Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autotka ========

czy ja przesadzam prezenty

Polecane posty

Gość autotka ========

siostra mojego męża, bezdzietna, przyjechała do siostry z prezentami dla dzieci, ja też tam byłam z moją córką, widziała że jestem, moja córka(2,5roku) jak zobaczyła zabawki chciała się bawić, tamte dzieci (3 i 7lat) zabawki wzieły bo to ich prezenty, przykro mi się zrobiło a najbardziej mi żal mojej córki bo takie dziecko nie rozumie że ono prezentu nie dostało, nie chodzi mi o to że moja córka ma dostawać prezenty od cioci, ale mogła nie wiem, dać te zabawki później, aby moja mała nie widziała, albo powiedzieć że kupuje tamtym dzieciom zabawki sama bym kupiła i wtedy dała aby wszystkie dzieci po równo dostały, to już nie pierwszy przypadek że tamte dzieci dostają zabawki na oczach mojej córki, a rodzina ta sama, bo mój mąż i ta ciocia bezdzietna i ta z 2dzieciaków to rodzeństwo, czy ja przesadzam?

Gość koalka+zapalka-popiolek
myślę ze ta Pani nie myśli o tym iż sprawia Twojemu dziecku przykrość. Spróbuj zwrócić jej uwagę lub porozmawiaj ze szwagierką o tym. Mnie nauczono że jeżeli ide do danego dziecka i wiem że bedą tam też inne dzieci to dla każdego powinnam coś mieć - jakis drobiazg

Gość ona taka jedna
myślę, że nic nie zdziałasz. Jest taki typ ludzi i już. w moim otoczeniu też takie perłki się znajdują. Ostatnio nawet sąsiadka podrzuciła mi syna na kilka godz i jak przyszła odbierać to przyniosła 2 jajka niespodzianki (dla swojego i mojego - chłopcy po 5 lat). Mój się ucieszył, ale tamten podszedł, wyrwał to jako mojemu dziecku, a tamta wzruszyła ramionami i stwierdziła że on już taki jest. Do cholery jasnej-jak ma takiego dzieciaka to po co przynosi cokolwiek, żeby innemu przykrość zrobić??? Ja bym nosiła w torebce jakąś drobną rzecz dla swojego malucha, by w razie takich sytuacji nie było mu przykro, że każdy dostał a ono nie.

Gość autotka ========
chyba macie rację, musze kupić jakieś drobiazgi i trzymać czy w torebce czy w samochodzie, od kiedy pamietam to moja córka zawsze gorsza jest dla tamtej cioci, nigdy za nią nie przepadałam, ale nigdy nic złego jej w oczy nie powiedziałam, to taka bogata ciocia z wysokim wykształceniem, jest ode mnie starsza ale mniejsza o to, mój mąż a ona to rodzeństwo istne przeciwieństwo,

Sama dzieci nie mam. Ale nawet ja wiem, ze np. kiedy jechaliśmy na urodziny siostrzenicy wieźliśmy dla niego prezent, a trójka dzieci pozostałego rodzeństwa też otrzymała jakieś drobiazgi- słodycze i książeczki, kolorowanki. Każde miało co robić i nie było zbędnej zazdrości.