Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczekkkss

Położenie miednicowe dziecka

Polecane posty

Gość gosiaczekkkss

Witam was :) Obecnie jestem w 38 tygodniu ciąży i idę dzisiaj do lekarza ponieważ na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu lekarz stwierdził że dziecko nadal jest ułożone miednicowo i są małe szanse żeby się obróciło ale dzisiaj idę jeszcze sprawdzić . Jak myslicie , jeśli mała nie przybrała odpowiedniego położenia to na kiedy lekarz mi zaplanuje cesarkę ? Bo sam powiedział , ze jeśli się nie przewróci to będzie cesarka :(

Gość no i czego rozpaczasz
ciesz sie i dziekuj dzieciakowi, ze sie nie obrocil m ialam to samo, dziekuje losowi ze nie rodzilam sn

Gość ghjvvb
juz ci sie nie odwroci:) ja miałam taka sama sytuacje jak Ty. lekarz mowił ze do 36tyg dziecko moze sie odwrocic, ale jakby było inaczej to nawet ty bys to poczuła, szykuj sie na cesarke.

u mnie było położenie miednicowe i cc w narkozie ogólnej-córka urodziła się w 39tc,a wiedziałam dużo wcześniej że tak może być!

Gość moj synek
obrocil sie ok 38 tyg i szczerze nie wiem kiedy nie poczulam tego a urodzil sie 2 tyg pozniej z waga ponad 4 kg

Mi też się obrócił po 38 tygodniu, więc wszystko możliwe :) A miał mało miejsca bo ważył ponad 4kg ale jakos dał radę. Elastyczny był :)

Gość mamama27
ja miałam cc w 38tc

Gość ja jestem ja
koleżance córeczka sie nie odwróciła, wyznaczyli jej cc na tydzień przed palnowanym terminem porodu ale wody jej wcześniej odeszły i urodziła sn w 25 minut. Dodam, że to było jej trzecie dziecko.