Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapkowa

jakie jedzenie zabrać w 12 godziną podróż autokarem ?

Polecane posty

Gość kanapkowa

Plus następny dzień wycieczki plus powrót 12 godzin autokarem ? Macie jakieś pomysły doświadczenie w tej sprawie.. Nie mam bladego pojęcia jak się zorganizować, pierwszy raz jadę w taką podróz autokarem.

Gość koljsd
-pomidorki koktajlowe w twarzdym opakowaniu, do kanapek sie przydadza -ogorki do kanapek -kanapki -sandwiche -napoje -slodycze -warzywa co lubisz jesc no.

Gość kanapkowa
ale ile tego zabrać, jestem w kropce , nie wiem jaki prowiant zabrac ze sobą , chyba przejdę na dietę

Gość kanapkowa
Macie jakieś pomysłu na fajne smaczen kanapki ,żeby nie były suche i przetrwały dużo godzin?

Wez tyle ile normalnie jesz na śniadanie x 3 ( Bedziesz miała na 3 posiłki). W sumie w autokarze nie chce się aż tyle jeść bo siedzisz. Możesz też sobie upiec piers z kurczaka czy kotlety i zabrać jako obiad ( urozmaicenie). Jakieś czipsy do chrupania, lub marchewki, zależy jak się odzywiasz.

Gość jnhon
propnuje jakies bułeczki z wędlinki polecam kabanosy - tylko takie obsuszane. Jechalam autokarem 20 h i nie bylo problemu z nimi, za to zwykła wędlina - raczej nie na takie dłuższe podróze bez lodóweczki odpada a reszta to dodatki wedle upodobania

Gość kanapkowa
takii kurczak przetrwa podróż ? Najgorszy jest ten jeden dzień i powrót, przecież to jedzenie nie przetrwa. A czy owoce sie nie popsują w cieple ?

Gość 9438938
wez poduszkę... a jedzenie nie za duzo, salami sie nie popsuje z mięsa, jakies kanapki, woda, banan

Gość mieleczka
może wafle ryżowe lub suchary? One na pewno się nie popsują. Jeśli masz jakiś mały pojemnik to morze sałatkę owocową albo warzywną. Lub może baton musli. Nie polecam czipsów, jak coś to chrupki, no ale jeśli bardzo chcesz to może małą paczkę i jak będziecie blisko to je zjesz, nie chcemy przecież awarii. Kanapki i jakieś owoce ale raczej nie banany bo się zgniotą. Może marchewkę w plastrach. Z ciastek biszkopty będą najlepsze. Jeśli chcesz to możesz wziąźć żelki ale raczej nie te kwaśne. Ale nie musisz też pakować niewiadomo czego bo pewnie zatrzymacie się na jakiś ciepły posiłek. WeX gumy do żucia bo jak będzie ci nie dobrze to one pomągą.

Gość gość
Nie zapomnij ubrać różowych sandalow do białych skarpetek pipcio

Gość gość
Ja zawsze jeżdzę nad morze autokarem i zabieram wtedy : - jakies kanapki z pomidorem - chrupki kukurydzuane - platki ryzowe - paluszki - 2 wody - jakies batoniki,ciastka itp;)

Gość gość
Tylko broń panie -nie zabieraj gotowanych jajec !!!

Gość gość
ja ostatnio np kupiłam sobie kaszkę ryżową z ekspres menu z dodatkiem rodzynek. Ogólnie często kupuję ich produkty bo właśnie są fajne by zabrać w podróż.

Gość gość
Najlepiej coś zdrowego. Kanapki z ciemnego pieczywa z sałatą i warzywami. Plasterki marchewki do chrupania, a na słodko orzechy, bakalie i polecam też orzechy w karmelu deli deli idealne na podróż.

Gość Pani Osełkowa
ja proponuję cos wygodnego i lekkostrawnego, czyli cos dla dzieci. ja idąc tym tokiem myślenia ostatnio na podróż zabrałam musy w tubkach Holle. Dwa owocowe i dwa warzywne. Zaskakująco pożywne i sycące! Poza tym obyło się bez zgagi i wzdęć, więc jestem zadowolona. Kupisz w każdym supermarkecie albo sklepie eko bo te musy sa bez cukru:)

Gość gość
jajka na twardo :classic_cool: dobrze sprawdzi się również ser

Gość gośćinka

to co lubis ale żeby sie nie zepsuło

dopiero zobaczy łam date xddddd