Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minerralna

Dlaczego bita śmietana mi klapła?

Polecane posty

Gość minerralna

Ubiłam na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfix-em , włożyłam do lodówki na trochę, to jeszcze była sztywna, jak chciałam przełożyć tort, to juz miała konsystencję gęstej śmietany i sie przelewała, :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
może dałaś za mało śmietanfixu.Ja dla pewności dodaję do śmietany żelatynę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i sie wyda
Smietana musi byc zimna prosto z lodówki i miseczka w której ja ubijasz też.Nigdy nie wkładaj juz ubitej do lodówki ,bo na pewno klapnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najpierw zawsze przygotuj placki biszkopta do przełożenia a później dopiero ubijaj śmietanę i bezpośrednio po ubiciu przełóż, a ja też daję żelatynę oczywiście wymieszaną dobrze z wodą, ale kiedyś nie dawałam i też było ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i sie wyda
Zamiast żelatyny mozna dodać galaretkę i masz bitą kolorową:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 69 VFDC zaibatsu MK SF 666
Tort to chujoza! Całe smarowidło zrobione wpjerdol na HLEP i się delektuj, aż do zayebania!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polecam polecam
o piernik, juz nawet do bitej smietany dodajecie fixy? dobrze, z nie jadam z reguly ciast, bo jeszcze by mnie ktos w gosciach takim cudem poczestowal .... juz wole kupic w sklepie, przynajmniej wiem, ze nie jest to zdrowe, a nie sie ludzic, ze "domowy" deser :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podstawa jaka smietana
ja obstawiam łACIATĄ 30% ze jest spoko musi sie chłodzic w lodówce minimum 6 h dla przyspieszenia wkładam do zamrazarki ale nie zamrazam:P ubija mi się na sztywno,pod koniec dodaje tylko z 1łyzkę cukru pudru i to płaską bo nie lubie zeby było za slodko i tyle nic wiecej nie dodaje,i nawet jak przekładam ciasto to po kilku dniach lekko siądzie ale ogolnie nadal jest sztywna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minerralna
A to ma znaczenie czy 30 czy 36 procentowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamamijamamija
03 i 36% jest dobra z tym, ze 36% jest mega tlusta ale przez to jaka pyszna :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamamijamamija
30% * :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×