Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgjdgj

czy zmalaly wam piersi?

Polecane posty

Gość jhgjdgj

czy wam tez po porodzie piersi staly sie tragiczne? tzn takie ,,zwisajace"? co robilyscie aby znow byly takie jak sprzed ciazy? czy jesli zrzuce kilka kilo one tez zmaleja?

Gość Dbdu
Tak zmaleja jak schudniesz ale nadal bedą oklapichy :-( mam to samo nigdy juz nie bedą takie jak sprzed ciazy....

Gość A karmiłyście piersią
czy p prostu zaraz po porodzie tak się stało?

Gość lips90
u mnie tak sie stało jak schudlam 12 kg

Gość ssssssssrrrrruuuuu
nie karmilam a i tak schudly i opadly

Gość CYYYYYYYYYYYYYYYY
Przed porodem miałam spore, krągłe piersi. Po porodzie długo karmiłam, schudłam, ważę mniej niż przedtem. Piersi nie tylko zmalały, ale i zmieniły swój kształt. Nie są to może jakieś zwisy, ale w górnej ich części brakuje tzw. mięska, nie mają takiej jak kiedyś jędrności. Bluzki bez stanika w życiu juz nie ubiorę, kostium na plaże tylko z wkładkami. Powrót do przeszłości piersiowej wydaje mi się niemożliwy.Trudno. Dziecko karmione piersią mi to rekompensuje, mąż nie narzeka.

Gość zadajesz dziwne pytania
skoro podczas ciąży piersi poiększyły się pod wpływem hormonów i zbierającego sie mleka....to czemu dziwisz się że po zaprzestaniu karmienia zostały wiszące flaki ? niby czym miałyby być wypełnione ? a jak wygląda balon, z którego spuści się powietrze ? rociągnięty i oklapnięty, sflaczały....to samo robi się ze skórą na piersiach, mikropękniecia i stąd nadmiar skóry

To widać zależy od organizmu, bo ja co prawda miałam jędrne piersi, ale malizna, a po ciąży mi urosły i takie już zostały. Teraz mam super biust, jędrny i spory, ale nie karmiłam.

A karmiłyście piersią, widocznie w twoim wypadku zwiększyła się ilość tkanki gruczołowej albo byłaś na tyle młoda gdy zachodziłaś w ciążę, że wzrost hormonów wpłynął na wzrost piersi

u mnie po 1 porodzie i karmieniu 11 miesięcy piersi były pelniejsze niż przed ciążą i nadal ładne, jędrne :) byłam z nich bardzo zadowolona :) jak będzie tym razem? nie mam pojęcia. fakt faktem zawsze miałam małe piersi, może dlatego takie ładne pozostały :) przed ciążą miseczka A, a w trakcie karmienia (tak przy 1 dziecku jak i teraz) na samym początku laktacji D (jak dla mnie wielkie były :P), po jej ustabilizowaniu B. po karmieniu pozostało ładne pełne B. co robiłam? chyba nic nadzwyczajnego - zwykły krem dla kobiet w ciąży i tyle. sama nie wiem jak to się stało że nie pokryły ich rozstępy (których mam pełno na brzuchu) ani nie obwisły.

Miałam 28 lat jak urodziłam. Ale sobie tłumacze też tak, że przed ciąża miałam wieczną niedowagę i w ciąży przytyłam coś 7 kg, ale nie zrzuciłam tego całkiem i ogólnie teraz jestem seksi zaokrąglona też na pupie ;) Pewnie jakbym schudła,to i cyc by sflaczał.

A karmiłyście piersią, a ile miałas przed ciążą że tak malutko przytyłaś w ciąży ?

ja tylko 2 tyg karmiłam a i tak dużo zmalały i trochę opadły... niestety, uroki macierzyństwa. i nikt mi nie wciśnie kitu, że po porodzie ciało się nie zmienia!!!

Gość plkgjh
ja dużo przytyłam i były piękne, jak przed ciążą ale jak zaczęłam trochę chudnąć to zauważyłam, że oklapły... :( chyba normalka, niestety

No zmienia się. Mnie na przykład brzuch też został, ale trochę moja wina, bo nie chce mi się ćwiczyć :P A przed ciążą miałam 52/3 kg wahania, bo i 51 było, a w połowie 8 miesiąca miałam 59 i urodziłam przedwcześnie. A w pewnym momencie po ciąży miałam 60 kg :P Ale dużo lepiej się czuję i wyglądam też lepiej, tylko ten brzuch... No i teraz spadłam tak do 56 kg :P

Gość zxdfg
moje piersi były zawsze małe ( gdy karmiłam były trochę większe :-P) i cieszę się z tego, bo przynajmniej teraz mi nie zwisają, a ładnie sterczą....:-P

Gość zależy jak leży
nie zmalały wrecz przeciwnie ale dbałam o nie od zawsze!po 3 ciazach i 3 karmieniach piersia są naprawdę niezłe;\) ale o piersi trzeba dbac szczególnie ,przed ciazą w ciazy i po niej także ćwiczenia,masaże codzienne!zimne natryski i pojedrniające kremy ale/..jeśli już "opadły"to naprawde trudno je reanimowac potem,taka prawda a dzieje sie tak bo nie dbałyście nalezycie o nie wczesniej! potem to tylko 2 rady-przytyć albo operacja plastyczna,cudów nie ma

Dobry, dopasowany stanik podczas ciazy, w czasie karmienia i po!! Ja kupilam dobry stanik jak zaszlam w pierwsza ciaze. Przed ciaza nosilam 70A, okazalo sie ze tak naprawde mam 60F :) Po wykarmieniu dwojki troche mi sie biust zmienil ale to glownie przez nadmiar skory i rozstepy. Poza tym jest naprawde ok, teraz mam 60D i nadal jestem zadowolona.